Elsőre jó ötletnek tűnt a szószba a sovány (cukrozatlan) sűrített tej, de aztán sikerült úgy odaégetnem az alját, hogy fém dörzsit kellett vennem. Sosem volt még szükségem fém dörzsire. Úgyhogy, bár kicsit több zsír van benne, de a 10%-os főzőtejszín szerintem nyerőbb választás.
A sütőtök-kockák elősütésének nem tudom mi értelme volt a receptben, nekem így is szétestek, amikor belekevertem őket a szószba, szerintem idő (és energia!)- takarékosságból akár ki is lehet hagyni azt a lépés, a csirke után mehetnek a serpenyőbe, és addig kell főzni a tejszínnel, amíg megpuhulnak. Ha szükséges egy kis vízzel lehet hígítani a szósz.
Hozzávalók:
- 30 dkg kockákra vágott sütőtök
- 25 dkg falatnyi kockákra vágott csirkemell-filé
- 1 hagyma
- 3-4 közepes paradicsom
- 3 dl sovány tejszín
- 1 evőkanál kukoricaliszt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 marék zöld olajbogyó, felszeletelve
- 1-2 evőkanál olívaolaj
- só, bors
- 15 dkg tészta (penne, rigatoni stb)
- a tálaláshoz reszelt parmezán
A sütőtököt forró (200 fokos sütőben) sütőpapírral bélelt tepsiben 20 percig sütöm. A paradicsomot kimagozom és felkockázom, a hagymát apróra vágom és a tejszínben elkeverem a kukoricalisztet.
Miközben megfőzöm a tésztát, elkészítem a mártást.
Egy nagyobb serpenyőben felhevítem az olajat, átforgatom benne a csirkét és a hagymát, és miután a hús mindenhol kifehéredett, hozzáadom a zúzott fokhagymát. Felöntöm a tejszínnel, pár percig főzöm, belekeverem a paradicsomot és a sütőtököt, és egyet forralok rajta. Ha szükséges sóval, borssal ízesítem, és belekeverem az olajbogyót. Összekeverem a frissen főtt tésztával, és parmezánnal megszórva azonnal tálalom.
3 adag lesz belőle.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése