Valami miatt lusta vagyok fasírtot sütni, valószínűleg a fejemben egy bonyolult és pepecselős dolog, pedig nem is az. De ezt meg mindig elfelejtem, mert ritkán csinálok. az igazán jó megoldás az lenne, hogy csinálok egy jó nagy adagot, és még sütés előtt lefagyasztom. akkor aztán tényleg pár perc összeütni egy főzelék + fasírt ebédet.
Igazán “elvetemültek” süthetik olajjal megspriccelve sütőben is, de én inkább a sok és forró olajat választottam. Ami nyilván még mindig sokkal jobb, mint kevés olajban, sokáig sütögetni. Egyébként nem szívott be sok olajat, szemre nem csökkent a szintje a fazékban. Lehet, hogy a zabpehely is számított, a sebesség meg nyilván.
Egyébként nyersen úgy nézett ki, mint valami kókuszba forgatott trüffel, megsülve pedig mogyoróba forgatott csokigolyó.
Hozzávalók:
- 25 dkg sovány darált marhahús (zsírtartalom 10% alatt)
- 1 tojásfehérje
- 8 dkg darált zabpehely + a külsejére
- 5-6 dkg tej vagy 10%-os tejszín, esetleg cukrozatlan sűrített tej
- só, bors
- tetszés szerinti zöldfűszer, fokhagyma (én snidlinget vágtam bele)
- a sütéshez olaj
A darált zabpelyhet egy tálba teszem, hozzáöntöm a tejet, villával összekeverem, és pár percig állni hagyom. Hozzáadom a tojásfehérjét, a húst, fűszerezem, és nagyon alaposan összegyúrom. Kis golyókat formázok, megforgatom darált zabpehelyben, és bő forró olajban megsütöm.
3 adag lesz belőle.
1 megjegyzés:
belenéztem ebbe-abba - és ittragadtam :) igazán kedves hely ez itt.
Megjegyzés küldése