2013. január 9., szerda

Hamburger mézes-mustáros szósszal

Eredetileg nem akartam posztolni ezt a receptet, kép sem készült, mert a 100. hamburger, mit lehet még ezügyben újat mondani, meg trükközni…
És lehet, még én is meglepődtem, hogy mennyire jó lett. Az utóbbi hónapok legjobb burgere.

Mi kell a hozzá adagonként:

  • 1 ciabatta (én elősütöttet vettem, legjobb a magos verzió)
  • marhahúspogácsa (nálam egy adag 12,5 dkg, + kevés só és bors)
  • 1 szelet fekete erdei sonka, megsütve
  • rukkola
  • mézes-mustáros szósz: az alapja extra zsíros tejföl (25%-os), ebbe kevertem mustárt és egy kis mézet, és egy nagyon apróra vágott kis salotta hagymát.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Paradicsomos-rukkolás hamburger Ez végső soron a mozzarellás-bazsalikomos hamburger továbbfejlesztett, még olaszosabb irányba tolt változata. Már ha lehet a hamburger és az olasz szavakat egy mondatban használni. Bár végülis miért ne lehetne. Nem vagyok g… Tovább
  • Hamburger grillezett körtével és tárkonnyal A múlt heti bazsalikomos-mozzarellás után ma a grillezett körtés-tárkonyos burger volt a soros a “jegyzetfüzetemből”. Vagy ötletfüzet, vagy ‘must-have-list’, mindegy, a lényeg az, hogy még mindig van rajta pár hamburger-ter… Tovább
  • Pulykaburger Nem is próbálom tagadni, de szeretem a hamburgert, néha marhából, néha csirkéből/pulykából. Ez utóbbi nyilván szégyen, de itthon szívesebben állítom elő a csirkés változatot (vagy pulykásat - abból könnyebb szép nagy szele… Tovább
  • Sajtburger grillezett ananásszal Azt hiszem lassan ideje áttérnem a taco-ra és hasonlókra a hamburgerekről :-) Azért még van pár ötletem, de lehet, hogy visszább lépek a heti kettőről… Totál fura érzés, hogy a húsfogyasztásom fele marhahús, mondjuk ez a ta… Tovább
  • Grillezett csirke/halburger avokádóval Még mindig nem unom a hamburgereket :-) szerencsére Levi sem, úgyhogy folytathatom még egy darabig a témában való elmélyülést. Ez most egy tex-mex utralight (mivel chili nincs benne csak avokádó meg hamburgerzsemle meg ku… Tovább

0 megjegyzés: