Sokadik rakott karfiol-recept, na nem mintha a többi nem lett volna jó, de egyrészt mikor mi van itthon, másrészt próbálom időnként minimalizálni a hozzá tartozó – nekem végtelennek tűnő – munkafolyamatok számát.
Most a hús elkészítési idején sikerült javítani.
A megoldás a külön főzött darált húsos témára: maradék sült csirke*.
Hozzávalók 2 főre:
- alsó réteg: 5 dkg rizs megfőzve (nálam ez basmati rizs + vadrizs keverék volt)
- középső réteg: egy nagyobb sült csirkecombról a hús falatnyi darabokra vágva
- teteje: pár kis főtt karfiolrózsa (6-8 perc kell neki)
- sajtmártás: 2 dl tejből (1 ek liszt, 1 ek vaj) besamelt főzök, belekeverek egy marék reszelt sajtot, rákanalazom.
- egy kis extra reszelt sajt a tetejére, és addig sütöm 200 fokon, amíg a sajt megpirul.
*nálam nem igazán van olyan, hogy maradék sült csirke, úgyhogy három csirkecombot sütőzacskóban megsütöttem, egyet felhasználtam ehhez, a többi megy szendvicsbe.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése