2013. január 15., kedd

Rakott karfiol (sült csirkével)

IMG_8494

Sokadik rakott karfiol-recept, na nem mintha a többi nem lett volna jó, de egyrészt mikor mi van itthon, másrészt próbálom időnként minimalizálni a hozzá tartozó – nekem végtelennek tűnő – munkafolyamatok számát.

Most a hús elkészítési idején sikerült javítani.

A megoldás a külön főzött darált húsos témára: maradék sült csirke*.

Hozzávalók 2 főre:

  • alsó réteg: 5 dkg rizs megfőzve (nálam ez basmati rizs + vadrizs keverék volt)
  • középső réteg: egy nagyobb sült csirkecombról a hús falatnyi darabokra vágva
  • teteje: pár kis főtt karfiolrózsa (6-8 perc kell neki)
  • sajtmártás: 2 dl tejből (1 ek liszt, 1 ek vaj) besamelt főzök, belekeverek egy marék reszelt sajtot, rákanalazom.
  • egy kis extra reszelt sajt a tetejére, és addig sütöm 200 fokon, amíg a sajt megpirul.

*nálam nem igazán van olyan, hogy maradék sült csirke, úgyhogy három csirkecombot sütőzacskóban megsütöttem, egyet felhasználtam ehhez, a többi megy szendvicsbe.

0 megjegyzés: