2013. január 25., péntek

BBQ csirkecombok

Az egyik őszi BBC GoodFoodból van a recept, nagyon kevés alapanyag kell hozzá, gyorsan elkészül, és ami a legjobb benne, elég sokat el lehet használni a hűtőben kallódó BBQ szószból.

Hozzávalók:

a húshoz:

  • 4 csirke alsócomb-filé (ha csontos, be kell irdalni, és lehúzni a  bőrét)
  • kb. 1 dl barbeque-szósz
  • 1 kaliforniai paprika (ez nálam fél zöld és fél piros volt)
  • 1 hagyma
  • 1 kanál olaj
  • 0,5 dl bor/víz

a körethez:

  • 8 dkg hosszúszemű rizs
  • 1 kisebb hagyma
  • 1 kis doboz kukorica
  • só, bors
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 kávéskanál olívaolaj

A sütőt előmelegítem 200-220 fokra, és egy kisebb tepsibe öntöm az olajat (kicsit megmozgatom, hogy mindenhova jusson belőle). Beleteszem a húst, a négybe vágott hagymát, és a széles csíkokra vágott paprikát. A barbeque szószt összekeverem a vízzel (vagy fehérborral), és a húsra és a zöldségekre locsolom. Kb. 40 perc alatt megsütöm. Ha nagyon besűrűsödik sütés közben a szósz, öntök még hozzá egy kis vizet.
Közben elkészítem a köretet, a hagymát apróra vágom, és pár percig párolom az olajon. Hozzáadom a rizst és a kakukkfüvet, átforgatom, és felöntöm 2,5 dl vízzel, kis lángon fedő alatt 10-12 percig főzöm (akkor elvileg a rizs puha, és beszívta a nedvességet.). Villával fellazítom, belekeverem a lecsöpögtetett kukoricát, sózom, borsozom és lefedve állni hagyom egy kicsit (így a kukorica is át tud melegedni).

2 fős adag lesz belőle.

0 megjegyzés: