Az egyik őszi BBC GoodFoodból van a recept, nagyon kevés alapanyag kell hozzá, gyorsan elkészül, és ami a legjobb benne, elég sokat el lehet használni a hűtőben kallódó BBQ szószból.
Hozzávalók:
a húshoz:
- 4 csirke alsócomb-filé (ha csontos, be kell irdalni, és lehúzni a bőrét)
- kb. 1 dl barbeque-szósz
- 1 kaliforniai paprika (ez nálam fél zöld és fél piros volt)
- 1 hagyma
- 1 kanál olaj
- 0,5 dl bor/víz
a körethez:
- 8 dkg hosszúszemű rizs
- 1 kisebb hagyma
- 1 kis doboz kukorica
- só, bors
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 kávéskanál olívaolaj
A sütőt előmelegítem 200-220 fokra, és egy kisebb tepsibe öntöm az olajat (kicsit megmozgatom, hogy mindenhova jusson belőle). Beleteszem a húst, a négybe vágott hagymát, és a széles csíkokra vágott paprikát. A barbeque szószt összekeverem a vízzel (vagy fehérborral), és a húsra és a zöldségekre locsolom. Kb. 40 perc alatt megsütöm. Ha nagyon besűrűsödik sütés közben a szósz, öntök még hozzá egy kis vizet.
Közben elkészítem a köretet, a hagymát apróra vágom, és pár percig párolom az olajon. Hozzáadom a rizst és a kakukkfüvet, átforgatom, és felöntöm 2,5 dl vízzel, kis lángon fedő alatt 10-12 percig főzöm (akkor elvileg a rizs puha, és beszívta a nedvességet.). Villával fellazítom, belekeverem a lecsöpögtetett kukoricát, sózom, borsozom és lefedve állni hagyom egy kicsit (így a kukorica is át tud melegedni).
2 fős adag lesz belőle.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése