2013. január 18., péntek

Tonhalkrém II.

Egy másik, főtt tojásos verzió már szerepelt a blogon, ehhez Martha Stewart nagyszerű könyvét (az american food-ot) csaptam fel. Nem számoltam még meg, hogy hány ételt főztem meg eddig belőle, de eddig 100%-on teljesít. Az édességek cukortartalmán nyilvánvalóan csökkenteni kell*, de amúgy pontosak a leírások, a végeredmény úgy néz ki, mint a képen és nagyon finom. A legtöbbet már többször el is készítettem.

Ehhez a tonhalkrémhez a hozzávalókon kívül csak egy tálra és egy villára van szükség. Belerakom, összekeverem, kész. Ennyi az egész.

Hozzávalók:

  • 1 tonhalkonzerv
  • 1 szál angolzeller apróra vágva
  • fél citrom leve
  • 1 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál apróra vágott lila/salotta hagyma
  • só, bors (én nem raktam bele, de van akinek kellhet)

A tonhalat leszűröm, egy tálba teszem, hozzáadom a többi hozzávalót, és villával alaposan összekeverem. A végén megkóstolom, hogy kell-e még mustár/majonéz/citromlé, esetleg só vagy bors.

Jól záró dobozban 1 napot áll el a hűtőben.

*azt egyébként a szerző is elismeri, hogy az amerikai kekszek édesebbek, mint az európaiak, de én a krémmel bevont tortákon szoktam hüledezni igazán. Viszont ez a tonhalkrém (állítólag) nagyon jó. Nincs ideje megromlani, és nem is nagy ez az adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Gorgonzolás/tojáskrémes mini szendvicsek Foci vb- kaják utolsó felvonás. Úgy jött ki a hétvégén, hogy nem akartam semmi komolyabb kaját a bronzmeccshez és a döntőhöz, mert ettünk napközben éppen eleget, azaz pizza/hamburger/hot dog és társai kilőve. Pedig egy ide… Tovább
  • Mokka muffin Rákaptam cseppet a muffin-sütésre. Általában ízekre kattanok rá, most úgy tűnik inkább egy forma van soron. Gondolom közre játszik benne az is, hogy a sarkon a sparban a péksütemények között egészen guszta muffinok is vanna… Tovább
  • Csirkemájpástétom Nem eszem belsőséget, soha, kivéve időnként némi májkrémet. Persze csak a hozzávalók gondos elolvasása után, ha nem bőrke/szőrke/tüdőke/kollagénke, csak akkor jöhet. Most arra jutottunk anyámmal, hogy a legjobb az, ha csiná… Tovább
  • Pácolt fetaNem szoktam a fetát másra cserélni a receptekben, bár meg kell jegyeznem, hogy nem a kedvenc sajtom. Túl sós, és a són nem igazán van semmilyen íze. Ez pedig édeskevés, pláne, hogy a só-fogyasztásom igen alacsony, nem vagyok … Tovább
  • Briós/kalács Megkívántunk valami kalácsfélét, meg a nutella is nagyon régen ki van bontva (elég hihetetlen, de nálunk senki sem jár rá kanállal a kézben, mondjuk nálam ez kevésbé furcsa, mint egyeseknél). A bolti kalács-nutella páros v… Tovább

0 megjegyzés: