Egy másik, főtt tojásos verzió már szerepelt a blogon, ehhez Martha Stewart nagyszerű könyvét (az american food-ot) csaptam fel. Nem számoltam még meg, hogy hány ételt főztem meg eddig belőle, de eddig 100%-on teljesít. Az édességek cukortartalmán nyilvánvalóan csökkenteni kell*, de amúgy pontosak a leírások, a végeredmény úgy néz ki, mint a képen és nagyon finom. A legtöbbet már többször el is készítettem.
Ehhez a tonhalkrémhez a hozzávalókon kívül csak egy tálra és egy villára van szükség. Belerakom, összekeverem, kész. Ennyi az egész.
Hozzávalók:
- 1 tonhalkonzerv
- 1 szál angolzeller apróra vágva
- fél citrom leve
- 1 evőkanál mustár
- 3 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál apróra vágott lila/salotta hagyma
- só, bors (én nem raktam bele, de van akinek kellhet)
A tonhalat leszűröm, egy tálba teszem, hozzáadom a többi hozzávalót, és villával alaposan összekeverem. A végén megkóstolom, hogy kell-e még mustár/majonéz/citromlé, esetleg só vagy bors.
Jól záró dobozban 1 napot áll el a hűtőben.
*azt egyébként a szerző is elismeri, hogy az amerikai kekszek édesebbek, mint az európaiak, de én a krémmel bevont tortákon szoktam hüledezni igazán. Viszont ez a tonhalkrém (állítólag) nagyon jó. Nincs ideje megromlani, és nem is nagy ez az adag.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése