2013. február 8., péntek

Céklás szendvicskrém

IMG_8528

Már csak ennyi maradt belőle, mire észbe kaptam, hogy le kéne fotózni, mert még nem szerepel a blogon (és ez már a sokadik adag ami elkészült).
Az eredeti itt található.
Nagyon egyszerű, jól záródó üvegben elvan pár napig a hűtőben, lehet szendvicsre kenni, keksszel vagy chipsszel tunkolni…

Hozzávalók:

  • 1 cékla, megmosva, megtörölve
  • olívaolaj
  • citromlé
  • só, bors
  • krémsajt

Alufóliából tépek egy akkora darabot, amibe kényelmesen bele tudom csomagolni a céklát. Mielőtt lezárom a csomagot, csorgatok bele egy kis olívaolajat és megsózom. Az lezárt céklát tepsibe teszem és előmelegített sütőben 200-220 fokon kb. 45 perc alatt megsütöm.
Miután kihűlt, meghámozom, kislyukú reszelőn lereszelem. Egy-két evőkanál olívaolajat és citromlevet adok hozzá, sózom borsozom. Annyi krémsajtot keverek hozzá, hogy krémes állagú legyen.

0 megjegyzés: