2013. április 1., hétfő

Mini taquito

taquito.jpg

Hasonló már készült, akkor kicsit nagyobb kivitelben és sütőben sütve.
Most piciket sütöttem, és olajban. Nagyon jó, nem tocsogós, két falat az egész, ideális film/meccs mellé.

Az ötlet a “tiny foods party!”-ból van, de változtattam kicsit a tölteléken.
Mennyiségeket nem írok, a lényeg úgyis az ötlet.

Hozzávalók:

  • tortillalap
  • főtt vagy sült csirkehús, apróra vágva
  • sajtszósz
  • apróra vágott, kimagozott paradicsom
  • apróra vágott hagyma
  • olaja  sütéshez
  • fogpiszkálók
  • a mártogatáshoz sajtszósz / tejföl / guacamole…

A tortillalapból 7-8 cm-es köröket szúrok ki. A csirkét összekeverem egy kis paradicsommal, hagymával és sajtszósszal (sűrű legyen, amiben a csirke dominál, nem kell a húst mindenhol bevonja a szósz).
A kis tortilla-körökre egy-egy kanál tölteléket rakok, feltekerem, fogpiszkálóval megtűzöm, és forró olajban megsütöm. Papírtörlőre rakom, kihúzom a fogpiszkálókat, és melegen valamilyen mártogatóssal tálalom.
Nagyobb adag esetén, érdemes sütőben melegen tartani (egy rétegben legyen a tepsiben, hogy ne puhuljon meg)

Kapcsolódó bejegyzések

  • Grillezett gombafejek Minimál ebéd vagy vacsora. Illetve most, hogy itt a tavasz és előkerülnek a grillek, lehet a húsok mellett köretnek vagy csipegetnivalónak sütni. Kinti sütéshez érdemes nagyobb gombákat venni, hogy ne potyogjanak le a rács… Tovább
  • Sonkás kosárkák Pár szelet sonka felhasználásával nagyon finom vendégváró falatokat süthetünk. Nem csak mozzarellából lehet készíteni, más nem túl zsíros sajt is megfelel (éppen elég zsír van ebben a süteményben, igazán felesleges, hogy m… Tovább
  • Mini burrito Vagyok olyan konzumidióta, hogy menjek időnként gyorsétterembe. Elég fix, hogy melyik helyen mit eszem. Ez az egyik standard kedvenc. Elég jól sikerült reprodukálni, ráadásul sokkal kevesebb kalória van benne, mert nem ola… Tovább
  • Spárgás ’tart’ A ’tart’ egy speciális pite, a tetején nincsen tészta, mégsem ugyanaz, mint a franciák quiche-e. Nem egy híg tojásos-tejszínes masszát kell a tésztába önteni, hanem a tésztát meg kell kenni valamivel, a tetejét meg kirakni… Tovább
  • Gombával töltött palacsinta Gombára és palacsintára vágytam, triviálisnak tűnt, hogy a hortobágyi húsos palacsintát fogom megtekerni, és hús helyett gombával készítem el. Hozzávalók: a palacsintához: 1 tojás 15 dkg liszt 3 dl tej 1 dl… Tovább

1 megjegyzés: