2014. május 10., szombat

Spárga-répa saláta – “Végigfőzni a Meatless-t”

Némi citromos öntet, nyers sárgarépa és zöld spárga. Tiszta tavasz. :-)

Hozzávalók:

  • 2-3 sárgarépa
  • 1 csomag (500 g) zöld spárga
  • 1 lilahagyma
  • menta (vagy petrezselyem)
  • só, bora
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál citromlé

Az olajat és a citromlevet összekeverem egy tálban, majd hozzáadom a vékonyan felszeletelt hagymát. A spárgát és a sárgarépát megtisztítom, és lereszelem a nagylyukú reszelőn. Az öntethez adom, sózom, borsozom, hozzáadom az összevágott zöldfűszert.

4-6 adag lesz belőle

Kapcsolódó bejegyzések

  • Pestos pálmalevél Sörkorcsolyákat kellett készítenem, ez volt az egyik. Az aszalt paradicsomos olajbogyós csigához hasonlóan ez is villámgyorsan elkészül. Falatnyi csigákat sütöttem, így van esély a morzsálást minimálisra csökkenteni, ami n… Tovább
  • Sóskafőzelék Novemberig van még a piacokon friss sóska, akinek van türelme a (látszólag) nagy mennyiségű levél megtisztogatásához, az mindenképp’ használja ki ezt az időszakot – én anyámmal értek egyet: ezzel legközelebb akkor fogok sz… Tovább
  • Kakaós csiga Azt hiszem, megvan a tökéletes kakaós csiga recept. Leveles, de nem száraz, és kelt tészta, de nem kalács. A megoldás egy-két hete az orrom előtt volt, de csak most jutott eszembe a házi leveles tészta ilyen felhasználása.… Tovább
  • Nachos fekete babbal Elvileg előétel – akkor szerintem 4 főnek is elég, mi ketten ettük vacsorára. Nagyon jól csúszik mellé a sör… Ideális vendégváró, a babot korábban is meg lehet főzni (sőt, konzervből is lehet készíteni, bár én még nem látt… Tovább
  • Túrós-meggyes rétes A két klasszikus rétes ötvözése. A korábban kifejtett mazsola-fóbiám miatt ezt preferálom a mazsolás-túrós helyett. Télen lecsöpögtetett konzerv meggyből is lehet készíteni, akkor kevesebb cukor is elég a töltelékbe. Hozz… Tovább

2 megjegyzés:

Felhőlány írta...

Zseniális! :) Imádom ezt a kombinációt!

Lilla írta...

:-)