2010. augusztus 24., kedd

Gnocchi gombával

Hozzávalók:

  • 50 dkg gnocchi
  • 50 dkg gomba
  • 2 dl 10%os főzőtejszín
  • 1 kis hagyma
  • fél pohár fehérbor
  • 1 teáskanál olaj
  • kb. 8 dkg sovány reszelt sajt

A gombát felszeletelem és a hagymát apróra vágom, egy serpenyőben felhevítem az olajat, és pár percig párolom benne a hagymát. Hozzáadom a gombát, átforgatom, aláöntöm a bort, kicsit megsózom, majd felöntöm a tejszínnel, és kb. 5 percig főzöm. Belekeverem a gnocchit, tepsibe teszem, megszórom a tetjét a sajttal, és előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 15 percig sütöm (addig, hogy a sajt elkezdjen megpirulni a tetején).

4 fős adag. Adagonként kb. 360 kcal kcal és 51 g szénhidrát.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Zöldséges tojásos donburi – “Végigfőzni a Meatless-t” Némi rizs, tojás és sok zöldség. Ilyeneket esznek a vegák. Meg én, amikor épp nem eszem húst – a héten mindig több a húsnélküli napok száma, mint a húsosaké. Olyan hülye, kérdés, az hogy de ha nem eszel húst, akkor mit eszel… Tovább
  • Gombás sült rizs – Végigfőzni a “Meatless”t Avagy shiitake fried rice. A shiitake egy nagyon finom ázsiai gomba, a fried rice pedig azt takarja, hogy a korábban megfőzött rizst, wokban összeforgatjuk a zöldségekkel, fűszerekkel, tojással (vagy tofuval vagy hússal - me… Tovább
  • Gombás-gesztenyés mini piteEgyik nap munka után el kellett ütnöm egy csomó időt, mert elfelejtettem kulcsot vinni magammal, és meg kellett várjam Levit, hogy visszaérjen vidékről.Kínos.De volt egy előnye. Unalmamban bementem egy könyvesboltba, és hossz… Tovább
  • Vegán rakott rizs Hétvégén macaron sütöttünk. És ha macaront sütünk, akkor kínait rendelünk (arra most ne térjünk ki, hogy legutóbb a macaron fényesen sikerült, az ételszállító viszont nem remekelt). És ha kínait rendelünk, marad egy csomó fő… Tovább
  • Gnocchi sültpaprika-szósszal (vegán) Új szelek fognak fújni a blogon, az eddiginél jóval több (a majdnem semminél nem nehéz többnek lenni) vegán recept lesz. “Egyesek” – nem én, én még mindig kétpofára eszem a “mac and cheese”-t – allergiásak a tejfehérjére, ú… Tovább

6 megjegyzés:

Mézigörl írta...

Húúú...nagyon klasszul néz ki! Kipróbálom! :)

Felhőlány írta...

Hmmm... de nagyon jól néz ki!
Én holnapra tervezek gnocci-t, bár spenótos variációban. Ráuntam a mai főzelékre... :)
Jut eszembe, mikor lehet gratulálni? ;o) - már ha publikus...

Lilla írta...

már nemtudom mióta akarok esküvő-előkészületes posztot írni... ideje lenne. még majdnem 1 hónap. szept 18.

Felhőlány írta...

Gondolom lenne mit írni!
Egyik estére tervezz gyors szendvicset vacsorára, a főzés helyett pedig írd meg azt az elmaradt posztot és fogd rám, hogy erőszakoskodtam... :)))

Lilla írta...

ááááá.... kinyúltam. egész este babaágyat raktunk össze a sógoréknak.
majd holnap megírom. vagy sírva, mert az új fodrász elcseszte a hajamat vagy roppant elégedetten hogy végre talűltam átmeneti pótlékot az eddigi helyett.

Felhőlány írta...

Akkor legyen inkább egy pre-poszt bejegyzés majd az esküvői beszámoló elején! Csak vidáman és jókedvűen! Mindig, mindenből ki lehet hozni a legjobbat! :)))
Már egy másik kommentnél is olvastam a babaágyat, azt hittem, hogy... ;o)