Az egyik Sarah-videóban láttam hasonlót, de vele ellentétben én nem bírom a csípőset, úgyhogy kicsit megszelídítettem a fűszerezést.
Hozzávalók:
- lágy kukoricatortilla (kisméretű, nekem 12 darab volt a csomagban)
- csirkemellfilé, szeletekre vágva (40-50 dkg)
- retek (2 csomó)
- újhagyma (1 csomó)
- olívaolaj
- 1-2 lime (attól függ mennyi leve van)
- taco-fűszerkeverék
- só, bors
- 1-2 avokádó
A retket és az újhagymát vékonyan felkarikázom, egy tálban összekeverem egy fél lime levével, 1-2 kanál olívaolajjal és egy kevés sóval. A maradék lime-levet egy másik tálban összekeverem 2 kanál olajjal és 1-2 evőkanál taco fűszerrel. Belerakom a húst, és kb. 10 percig állni hagyom.
Grillen vagy grillserpenyőben átmelegítem a tortilla-lapokat, és tálalásig konyharuhába csomagolom. Oldalanként pár perc alatt megsütöm a húst. A húst csíkokra vágom, az avokádót megpucolom. A tortillalapok közepén villával szétnyomok egy kis avokádót, rápakolok pár csirkehús-darabot, és kanalazok rá a retek-salátából.
nálunk 3 taco volt az adag, úgyhogy ez 4 személyes adag. Ha nincs kéznél avokádó, egy kanál tejfölt lehet kenni a hús alá.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése