2013. szeptember 19., csütörtök

Sültpaprika krémleves

A heti Zöldségkosárban jött egy csomó kápia paprika, amivel valamit kezdeni kellett, mert ahhoz sok volt, hogy reggelire szendvics mellé elmajszoljam (azt hiszem 13 darabot kaptam…). Mandy küldte Zamat és Illat linkjét, hogy próbáljam ki ezt a levest… Jó sok blog összefonódása, mi?
A leves egyébként nagyon jó, biztosan előveszem majd a receptet, ha megint paprika-krízis lesz. :-)

Hozzávalók:

  • 6-7 kápia paprika (vagy kaliforniai)
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 6 dl alaplé (zöldség, esetleg csirke)
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • só, bors
  • 3 evőkanál tejszín
  • a tálaláshoz: paprikakockák, sajt, friss kakukkfű

Forró (200-220 fokos) sütőben, 2-3x megfordítva addig sütöm a paprikát, amíg felhólyagosodik és helyenként feketére sül a héja. Forrón zacskóba teszem, bezárom a zacskó száját, és pár percig hűlni hagyom – a gőzben a héj elválik a hústól, sokkal könnyebb lesz majd meghámozni.
A paprikákat meghámozom, kimagozom,  felszeletelem, átforgatom a felhevített vajon. Hozzáadom az áttört fokhagymát, 1-2 percig együtt sütöm, majd felöntöm az alaplével, beleszórom a kakukkfüvet és 15 percig főzöm.
Összeturmixolom, közben hozzáadom a tejszínt, ha szükséges sózom, borsozom és azonnal tálalom.

nekem ebből 2 adag lett (igaz fedő nélkül főztem, úgyhogy az alaplé egy része elpárolgott).

0 megjegyzés: