Azt hiszem, sikerült tökéletesíteni a quiche receptemet.
Nem voltam elégedett a sima omlós tésztával, sosem volt elég vékony, sosem volt elég rugalmas.
Van viszont egy tészta, ami olyasmi mint az alap omlós tészta, de jobb a fent említett két tulajdonságban: a krémsajtos-vajas rugelach tészta. Oké,a z egy édes sütemény, de maga a tészta alig tartalmaz cukrot, nem változhat meg nagyon attól, ha kihagyom belőle.
Úgyhogy a továbbfejlesztett quiche:
- a tésztája rugelach mínusz a cukor (az egy adag tésztából nekem lett egy 19 cm-es quiche-em és jópár rugelach-om)
- a töltelék: ricotta, 1 tojás, 1 kis cukkini lereszelve és kinyomva, só, parmezán (a ricottát szemre szoktam beletenni, nagyobb formához már kell 2 tojás, hogy összefogja a tölteléket)
- sütés: pont úgy, mint a spenótos piténél (vak elősütés, stb.)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése