2014. április 27., vasárnap

Serpenyős pizza spárgával – “Végigfőzni a Meatless-t”

A képen olyan kis jellegtelen valami, pedig igazi nagyágyú – minimális energia befektetés és maximális boldog nyammogás.

Levi azt mondta, hogy fel kell vennünk az állandó repertoárba – és ezt nem mondja bármire, úgyhogy...

Kissé változtattam a könyvbeli recepten, az rendes, kinti faszenes grillel működött volna jól, mezei villanysütővel kevésbé. Valamint a ricottát felturbóztam egy kis parmezánnal.

A tészta és az elkészítési mód pontosan ugyanaz, mint a kelbimbós serpenyős pizzánál.

Ami a tetejére került:

  • ricotta + friss (!) citromlé + egy kis frissen reszelt parmezán
  • 2 percig blansírozott* zöldspárga
  • a tetejére kevés nagyszemű só

*blansírozás: rövid idejű főzés majd hideg/jeges vízben lehűtés.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Csicseriborsó-rizs burger – “Végigfőzni a Meatless-t” Nos igen. Ez nem sikerült. Úgyhogy nem is osztom meg a receptet. Ízre amúgy kiváló, de az első adag teljesen szétesett sütés közben. A másodikat újraformáztam, több kisebb pogácsát csináltam a masszából. Így már nagyjából ok… Tovább
  • Paradicsomleves posírozott tojással Nem igazán sikerült normális fotót csinálni róla. Ez van. Viszont maga a leves zseniális. Minimális hozzávaló, és gyorsan elkészül. Hozzávalók: 2 tojás 2-4 szelet rusztikus kenyér (én gyökérkenyeret használtam) 2 nagy vag… Tovább
  • Pizza – “Végigfőzni a Meatless-t” Kicsit féltem, hogy részben teljes kiőrlésű lisztből készül a tészta, biztos az íz helyett a roppant-egészséges-vonal dominál majd, de nem. Mindig egy megoldandó probléma, hogy vasárnap délben, jóga után farkaséhesen és fára… Tovább
  • Burgonyás-pórés galette – “Végigfőzni a Meatless-t” A könyv galettenek hívja, de szerintem ez a röszti. Mindegy végül is. Krumpli, póré, olaj, liszt. Pár perc és kész a vacsora. Én salátával ettem, Levi kicsit komolyabban, sült nürnbergi kolbászkákkal. De egy szép nagy adag r… Tovább
  • Gombás-kecskesajtos sült tészta – “Végigfőzni a Meatless-t” Újabb sajtos-tésztás sült “cucc”. Mert abból sosem elég. Ez még a szokásosnál is egyszerűbb, mert nem igazi besamel készül, csak el kell keverni a tejet és a lisztet és felforralni. Nincs pirítgatás, összecsomósodás, liszt-o… Tovább

0 megjegyzés: