2014. április 30., szerda

Néhány elmaradt recept – “Végigfőzni a Meatless-t”

Van pár recept, amit megcsináltam, lefotóztam (vagy nem), de még nem került fel a blogra, és rendes recept formájában szerintem nem is fog. Vagy mert nagyon régen főztem meg, és már nem is emlékszem, hogy pontosan mit változtattam meg, vagy mert olyan pepecselős volt, hogy kb. kizárt, hogy még egyszer nekifussak, vagy mert nem lett elég jó ahhoz, hogy lefotózzam.

Zöldséges-árpás pite – Vegetable and barley potpie

Jó volt, és biztos, hogy nem árpával csináltam, hanem quinoával, ezért változtattam a folyadék mennyiségén, de rég nem emlékszem a pontos számokra.

Spenótos gnudi zsályás vajjal - Spinach Gnudi with Sage Butter

Lefotóztam, de minek. Nem szép. Mondjuk nagyon finom. De rémesen pepecselős. Spenót pucolás, gőzölés, kinyomkodás. Ricottából a felesleges nedvesség kinyomása. Nudli készítés. Aztán éjszakára a hűtőbe. Zsályás vaj, megfőzni. Ááááá. Nem hiszem, hogy még egyszer nekiállok.

Omlett spárgával - Omelet with Asparagus, Greens and Pecorino

Itt kicsit változtattam, rukkola helyett bébispenót és pecorino helyett parmezán került bele. Ez volt a hűtőben. :-)
De rémesen nézett ki, ronda lett a “félbehajtás”. Szerintem túl vastag volt az omlettem. És arra jutottunk, hogy a frittatát jobb szeretjük. És könnyebb is fotózni

Kapcsolódó bejegyzések

  • 30 days of creativity–14. nap–cikk-cakk (aka chevron) mintás tálca Nem volt egyszerű (és végképp nem volt gyors) összehozni ezt a tálcát. Először (azt hittem) megvettem hozzá minden szükséges eszközt, tálcát, fehér festéket, türkiz festéket, csiszolópapírt, ecsetet, maszkoló szalagot. Aztán… Tovább
  • Reflux, gyomortükrözés & Co.Jujj mit keresnek itt ezek a témák, egy ez főzősblog…. Hát úgy gondolom, hogy a főzéshez kapcsolódik az evés, ahhoz meg a gyomor. És amúgy is főzősblog némi én-bloggal. Kezdjük a közepén: akinek rendszeresen fáj a hasa, és ne… Tovább
  • Karfiolfelfújt gnocchival–VKF 46Nana a következő témát találta ki: egy vegetáriánus étel (nem desszert) és egy történet a saját hús-nem-evésünkről. Ez utóbbiról azt hiszem ódákat tudnék zengeni, és hosszas oldalakat teleírni. Az a kifejezés, hogy “picky eat… Tovább
  • Karácsonyi menü – a befutóA végeredmény, ami mindenkinek megfelelt: almás zellerkrémleves zellerchips-szel, majd megszerzem a  receptet és reprodukálom, mert nagyon jó volt sült kacsa (semmi extra), gránátalmás lilakáposzta, és sütőben sült&nb… Tovább
  • Karácsonyi menü Szakácskönyveket, újságokat lapozgatok, hogy mi legyen 25-én a karácsonyi menü anyáméknál. Hááát nem egyszerű. A legfontosabb felvetés, hogy “nincsenek hagyományok” (nem vagyunk a halászlé-töltött káposzta-rántott ponty vona… Tovább

0 megjegyzés: