2014. április 17., csütörtök

Bruschetta ricottával és bazsalikommal – “Végigfőzni a Meatless-t”

Megettünk ketten egy ültő helyünkben egy 30 dekás gyökérkenyeret. És egy doboz ricottát. Annyira jó. Pedig nem szokásunk egyik sem.
Sajnos azt kell mondjam, hogy a magyar ricotta (szarvasi) a legvackabb. tésztába, pitébe tölteléknek so-so oké, de ehhez, meg kanalazós desszertekhez érdemes másfélét venni. Tesco, Auchan sajátmárkás, vagy valamelyik olasz, mindegy melyik, mert mind jobb.
Magyar zabpelyhet is most vettem először és utoljára. Kétszer annyiba kerül, és tiszta ocsú. Úúúúúúútálom.
Én nem azon hergelem fel magam, ha változik valamilyen program vagy honlap felülete, hanem ha fás a karalábé, vagy bazinagy a cukkini. Vagy ocsús a zabpehely.

Hozzávalók:

  • rusztikus kenyér – nálam ez a gyökérkenyér
  • ricotta
  • bio citrom
  • friss bazsalikom
  • méz

A kenyeret felszeletelem, és megpirítom. A citrom héját lereszelem és összekeverem a ricottával. A pirítósokat megkenem ricottával, megszórom bazsalikommal, és csurgatok rá egy kevés mézet.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Lilla, Te tök jó fejnek tűnsz :)
Olvaslak még!

Lilla írta...

hihi :-D