Tojás, spárga és kecskesajt. Szerintem mindent elmondtam. :-)
Nagyon jó döntés volt beszerezni a három öntöttvas serpenyőt. Tökéletesek frittatához, serpenyős pizzához, vagy minimál stílusú sütök egy kis csirkét és mellédobok valami zöldséget főzésekhez (mint például ez az étel).
Hozzávalók:
- fél csomag zöld spárga
- pár kanál lágy kecskesajt
- 6 tojás
- 3 újhagyma, vékonyan felkarikázva
- 2 evőkanál apróra vágott snidling
- 2 evőkanál olívaolaj
- só, bors
- a tálaláshoz saláta (és egy kis balzsamecet(krém))
A spárgát megtisztítom, a levágom a csúcsokat, a maradékot 2 cm-es darabokra vágom, és blansírozom*.
A tojásokat egy tálba ütöm, villával felverem, sózom, borsozom, és belekeverem a snidlinget, az újhagymát és a kis lecsöpögtetett spárgadarabokat (a csúcsokra később lesz szükség).
A sütőt előmelegítem 210 fokra, a főzőlapot bekapcsolom közepesnél kicsit melegebbre, és előveszek egy nagy serpenyőt (lehetőleg öntöttvasból készültet, és mindenképp sütőbe rakhatót).
Az olajat a serpenyőbe öntöm, majd miután felmelegedett, beleöntöm a tojásos keveréket. Addig sütöm, amíg a széleken elkezd megszilárdulni, ekkor egy spatulával a megszilárdult darabokat középre húzom, a híg részt meg kívülre folyatom. Miután az egész kezd szilárdulni (kb. 2 perc), a tetejére szórom a félretett spárgacsúcsokat, rákanalazom a kecskesajtot, és 8-10 percre beteszem a sütőbe. Pár percig hűlni hagyom, majd cikkekre vágva, salátával tálalom.
ebédre vagy vacsorára 2 fős adag (nálunk legalábbis), tapasként 4-6.
*2 percig főzöm, majd jeges vízbe teszem, végül leszűröm.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése