2014. május 29., csütörtök

Grillezett spárgás, kecskesajtos tészta

Kecskesajtos mártás és sült spárga – végül is nem más, mint egy nagyon extra mac ‘n’ cheese. Csak meg kell sütni a spárgát, megfőzni a tésztát és összedobni egy nagyon egyszerű szószt. (Meg összekeverni és megenni – a legjobb rész).

Hozzávalók:

  • 1 csomag (50 dkg ) zöld spárga
  • 15 dkg tészta (én kis kagylót használtam – conchiglie)
  • 10 dkg lágy kecskesajt
  • 0,5 dl tejszín (kb.)
  • kis pohár fehérbor
  • 1 kis salotta hagyma, vagy 2 újhagyma apróra vágva, vagy 1-2 evőkanál apróra vágott vöröshagyma
  • só, bors
  • olívaolaj
  • friss petrezselyem

A sütőt előmelegítem 200-220 fokra, a spárgát megmosom, letöröm a fás végeket, és 2-2,5 cm-es darabokra vágom. A spárgadarabokat egy tepsibe teszem, meglocsolom egy kis olívaolajjal, megszórom sóval, és kb. 15 perc alatt megsütöm. Akkor jó, ha elkezd pirulni, ez különösen a csúcsokon látszik.

Utána megfőzöm a tésztát a csomagoláson írtak szerint, és elkészítem a mártást. Egy kevés olívaolajon (vagy vajon) puhára párolom a hagymát, majd hozzáöntöm a fehérbort. Felforralom, pár percig főzöm, majd belekeverem a tejszínt és a kecskesajtot. Addig melegítem, amíg a sajt felolvad. Megkóstolom, és ha szükséges, sózom, borsozom. Ha nagyon sűrű, adok hozzá a tészta főzővizéből.

A tésztát alaposan lecsöpögtetem, összekeverem a kecskesajtos mártással és a sült spárgával, megszórom apróra vágott petrezselyemmel, és azonnal tálalom.

2 nagyobb adag lesz belőle.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Zöldséges thai serpenyős csirke Nagyon nehezen sikerült összehozni ezt az ételt, negyedik vagy ötödik helyen sikerült csak normális kaliforniai paprikát vennem (ott sem sikerült egy zöldet egy pirosat, csak két pirosat, de az akkor már mindegy volt), job… Tovább
  • Tojásos nokedli Igazi tavaszi klasszikus friss fejes salátával. Gyorsan elkészül és nagyon egyszerű. Egyetlen hátulütője van: a mosogatás. Két tuti tippet olvastam; az első: hagyjuk rászáradni, és akkor könnyen lejön a nokedli-tészta, ket… Tovább
  • Tortellini gombás mártással Minimális főzéssel akartam megoldani a másnapi ebédet (és lehessen jól szállítható szokás szerint a gyorsaságon kívül), ilyenkor jönnek a félkész dolgok, mint ez is. Tudok házilag tortellinit-raviolit készíteni, de általáb… Tovább
  • Görög tésztasaláta Megkívántam valamilyen hideg tésztasalátát, a lehetőségeket – és, hogy mit kívánok még – végiggondolva arra jutottam, hogy uborkás-paradicsomos-fetás változatot kell készítenem. Azaz „görög” tésztasalátát. Szintén a tészta… Tovább
  • Serpenyős kínai tésztás csirke Gyorsan összedobható, legtovább a hús és a zöldség felvagdosása tart. A tésztát (kínai tojásos) nem kell főzni, csak forró vízzel leönteni, és kb. 5 percig állni hagyni (kóstolás! nem mindegyik ugyanolyan gyorsan puhul meg… Tovább

0 megjegyzés: