Ritkán kívánom meg a sertéshúst, vagy túl zsíros, vagy túl száraz, és még disznó-ízű is… Nem tartozik a kedvenceim közé, a darált sertéscombot leszámítva. Ha azonban mégis megkívánom, akkor sült oldalast szeretnék enni. Most teljesen hagyományos módon, hagymával, fokhagymával, köménymaggal sütöttem meg. De további verziók fognak jönni, mert a majdnem másfél kilós darabnak, csak a harmadát használtam fel.
Hozzávalók:
- 45 dkg sertésoldalas
- 2 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- köménymag
- só
- bors
- kevés olaj
- fehérbor
A húst megmosom, és 4 darabba vágom. Egy (teflon) tepsibe teszem, aláöntök 1-2 evőkanálnyi olajat, kevés fehérbort, megsózom, borsozom, és megszórom köménymaggal. a hagymákat megtisztítom, nyolcba vágom és a hús mellé dobom. Megtisztítom a fokhagymagerezdeket is, és azokat is a tepsibe teszem. A sütőt 220 fokra előmelegítem. a tepsit alufóliával lefedem, és 45 percig sütöm a húsokat. a 45 perc letelte után leszedem a fóliát, és addig sütöm, amíg a teteje szépen megpirul, közben megnézem, hogy kell-e alá önteni egy kis vizet (bort). Amikor a felső oldaluk megpirult, megfordítom a húsokat és kb. további 15 perc alatt ropogósra sütöm a másik oldalukat is. Krumplipürével, mustárral, savanyúsággal kínálom.
2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése