2009. március 4., szerda

Csirkeszárny boros sajtbundában



A klasszikus rántott csirkeszárny alternatívája. Fűszeresebb, markánsabb ízű, és a palacsinta-tésztába forgatás egy kicsit kisebb macera, mint panírozni.

Hozzávalók:

  • 10 nagy csirkeszárny
  • 10 dkg liszt + a forgatáshoz
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 5-8 dkg reszelt füstölt sajt
  • 1 tojás
  • 1-2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors, olaj
A csirkeszárnyakat megmosom, kettévágom, levágom a szárnyavégeket – ezekre nem lesz szükség. Megsózom, és megforgatom a lisztben. A tojást habosra keverem a borral, hozzáadom a lisztet, a sajtot, a petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát, sózom, borsozom. Ha túl sűrű a tészta, szénsavas vízzel hígítom – palacsinta tészta sűrűségűnek kell lennie. A lisztes szárnyakat a tésztába forgatom, és bő, forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütöm. A felesleges olajat lecsöpögtetem, és tetszés szerinti körettel, salátával tálalom.

4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

0 megjegyzés: