A klasszikus rántott csirkeszárny alternatívája. Fűszeresebb, markánsabb ízű, és a palacsinta-tésztába forgatás egy kicsit kisebb macera, mint panírozni.
Hozzávalók:
- 10 nagy csirkeszárny
- 10 dkg liszt + a forgatáshoz
- 1 dl száraz fehérbor
- 5-8 dkg reszelt füstölt sajt
- 1 tojás
- 1-2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors, olaj
A csirkeszárnyakat megmosom, kettévágom, levágom a szárnyavégeket – ezekre nem lesz szükség. Megsózom, és megforgatom a lisztben. A tojást habosra keverem a borral, hozzáadom a lisztet, a sajtot, a petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát, sózom, borsozom. Ha túl sűrű a tészta, szénsavas vízzel hígítom – palacsinta tészta sűrűségűnek kell lennie. A lisztes szárnyakat a tésztába forgatom, és bő, forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütöm. A felesleges olajat lecsöpögtetem, és tetszés szerinti körettel, salátával tálalom.
4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése