2009. március 9., hétfő

Cukkinis-lilahagymás spagetti

Ez az egyik kedvenc húsmentes tésztám, nagyon sok zöldség van benne, ezért elég a szokásos adagnál kevesebb tésztát főzni hozzá. Érdemes azoknak is kipróbálni, akik nem annyira szeretik a cukkinit, ettől a recepttől megváltozhat a véleményük. (A másik iylen cukkini-megszerettető étela  rántott cukkini).


Hozzávalók:

  • 50 dkg cukkini
  • 2 fej lilahagyma
  • parmezán
  • 2 dl tejszín
  • 1 kis sűrített-paradicsom konzerv
  • 30 dkg spagetti
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • só, bors
  • 1-2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma

A cukkinit megmosom, és 3-4 cm hosszú, ceruzavastagságú darabokra vágom. A megpucolt lilahagymát félbe, majd vékony (fél)karikákra vágom. Egy fazékban felmelegítem az olívaolajat, átforgatom benne a lilahagymát. Hozzáadom a cukkinit, a kakukkfüvet és az átnyomott fokhagymát. Pár percig együtt pirítom. Felöntöm a tejszínnel, hozzákeverem a sűrített paradicsomot, sózom, borsozom. Fedő alatt készre párolom. Közben bő sós vízben megfőzöm a spagettit. Amikor a cukkini megpuhult, reszelek a mártásba egy kevés sajtot, és összekeverem a leszűrt tésztával. Azonnal tálalom és megszórom reszelt sajttal.


4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.


Kapcsolódó bejegyzések

  • Tejszínes sárgarépaleves Kellett valamilyen leves a meggyes rétes elé, boltba menni nem volt kedvem, meg minek ha elég sok alapanyag van még itthon, úgyhogy körülnéztem a  hűtőben és a fagyasztóban. Találtam némi mirelit bébi sárgarépát, zell… Tovább
  • Tonhalas-borsós spagetti Azon kívül, hogy gyorsan elkészül és finom, az a jó ebben a tésztában, hogy könnyen „halmentesíthető” azoknak, akik nem szeretik a halat (mint pl. én ugyebár). Annyit változtattam tehát az alább leírtakhoz képest, hogy a m… Tovább
  • Sonkás palacsinta lepény Gyakran sütök palacsintát, de kicsit unom már a kakaós-lekváros-túrós triumvirátust, ezért többféle töltelékkel és formával próbálkozom. Ez a sajtos-sonkás nagyon egyszerű, csak egy quiche-töltelékre erősen hasonlító tojás… Tovább
  • Fettuccine szalonnával és aszalt paradicsommal Volt pár szem aszalt paradicsom, némi húsos szalonna… és meglepetésemre a spenóttal színezett zöld tésztának nem volt spenót íze (ez volt az én nagy szerencsém). A spenóttal nagyon nem vagyunk jóban. Emlékeim szerint soha … Tovább
  • Tészta tejszínes tök-mártással Ez most kicsit olyan, a tegnap esti posztommal, mintha mi tésztát ennénk tésztával. ami azért így nem igaz, bár hetente egyszer biztos készítek. De kicsit össze-vissza kerülnek fel a receptek a blogra, néha az aznapi néha … Tovább

0 megjegyzés: