2009. március 9., hétfő

Cukkinis-lilahagymás spagetti

Ez az egyik kedvenc húsmentes tésztám, nagyon sok zöldség van benne, ezért elég a szokásos adagnál kevesebb tésztát főzni hozzá. Érdemes azoknak is kipróbálni, akik nem annyira szeretik a cukkinit, ettől a recepttől megváltozhat a véleményük. (A másik iylen cukkini-megszerettető étela  rántott cukkini).


Hozzávalók:

  • 50 dkg cukkini
  • 2 fej lilahagyma
  • parmezán
  • 2 dl tejszín
  • 1 kis sűrített-paradicsom konzerv
  • 30 dkg spagetti
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • só, bors
  • 1-2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma

A cukkinit megmosom, és 3-4 cm hosszú, ceruzavastagságú darabokra vágom. A megpucolt lilahagymát félbe, majd vékony (fél)karikákra vágom. Egy fazékban felmelegítem az olívaolajat, átforgatom benne a lilahagymát. Hozzáadom a cukkinit, a kakukkfüvet és az átnyomott fokhagymát. Pár percig együtt pirítom. Felöntöm a tejszínnel, hozzákeverem a sűrített paradicsomot, sózom, borsozom. Fedő alatt készre párolom. Közben bő sós vízben megfőzöm a spagettit. Amikor a cukkini megpuhult, reszelek a mártásba egy kevés sajtot, és összekeverem a leszűrt tésztával. Azonnal tálalom és megszórom reszelt sajttal.


4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.


0 megjegyzés: