2009. március 22., vasárnap

Mézes-fűszeres pulykamell


Az egyik legújabb konyhai „játékom” egy grillserpenyő. Ezt akartam mindenképpen kipróbálni, valami egyszerű, mézes-fűszeres hússal. Jelesre vizsgázott, gyorsan megsültek a hússzeletek, és a mézes pác nem égett rá a bevonatra. Úgyhogy most mindent csíkosra sütök, amit csak lehet.

Hozzávalók

  • pulykamell szeletek
  • curry paszta (nekem mangós-curry szószom volt)
  • paprika
  • kurkuma
  • méz
  • só, bors


Összekeverem a curryt, a fűszereket két evőkanál olajjal, és beleforgatom a hússzeleteket. Minimum egy fél órát állni hagyom, még jobb, ha egy egész éjszakát pácolódnak. Egy grillserpenyőt forróra hevítek, és gyorsan megsütöm a hússzeletek mindkét oldalát. Sózni csak sütés közben szoktam.

Eredetileg a női lapozón.


0 megjegyzés: