Nem sokkal több ez a desszert, mint ami a címe… Nagyon finom volt, szerencsénk is volt, nagyon finom érett ananászt sikerült vásárolni. Magában is megállna a dolog, de hiányzott a tetejéről valami ropogós, úgyhogy tettem egy próbát a kókuszos grillázzsal. És bevált a dolog.
Hozzávalók:
- 1 ananász
- vaníliafagylalt
- diónyi vaj
- 7 dkg cukor
- 1 teáskanál citromlé
- 3 evőkanál kókuszreszelék
Egy tepsit kivajazok, egy vastag aljú serpenyőben elkezdem melegíteni a cukrot és a citromlevet. Amikor elkezd barnulni, beleszórom a kókuszreszeléket, és még pár pillanatig karamellizálom. A tepsibe a kanállal kis halmokat rakok (könnyebb feldarabolni, ha nem összefüggő az egész). Ha teljesen kihűlt, felszedem a korongokat egy éles késsel, és durvára vágom. Az ananászt megpucolom, és kb. fél cm vastag karikákra vágom. A vajat megolvasztom a grillserpenyőben, és addig sütöm benne az ananászkarikákat, amíg mindkét oldaluk csíkos lesz. Langyosra hűtöm. Minden tányérra két ananászkarikát és pár gombóc vaníliafagylaltot teszek, megszórom a tetejét grillázzsal.
4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése