A kedvenc csirkés szakácskönyvemből van ez a recept, indiai ízvilágú csirkeétel, nyáron grillen is süthető. Nagyon finom savanykás kérgű, omlós hús lett a végeredmény. Én csak csirkecombokat használtam, de négybe vágott egész csirkéből is lehet készíteni. A húst mákkal vagy köménymaggal is meg lehet szórni. Ha van időnk pácoljuk a húsokat egy éjszakán át a hűtőben. Ez a mennyiségű pác kicsit több (mondjuk 8 alsódomb) húshoz is elég lett volna.
Hozzávalók
- 6 csirke alsócomb
- 1 dl joghurt
- 1 kis citrom héja, és a felének a leve
- 1 kávéskanál currypor vagy currykrém
- szezámmag
A húst lebőrözöm, és mélyen beirdalom. Egy tálban elkeverem a joghurtot, a citromhéjat, a citromlevet és a curryt. A húst tepsibe teszem, és megkenem a joghurtos pác felével. a sütőt előmelegítem grillfokozaton (250 fok, felső sütés). A csirkecombokat kb. 40 perc alatt megsütöm. A sütési idő vége előtt nem sokkal (kb. 30 perc után) a húsokra kenem a maradék pácot és megszórom szezámmaggal. Salátával és indiai naan kenyérrel (vagy ennek hiányában sütőben sült krumplival) tálalom. Citromkarikákat is lehet mellé adni.
3 fős adag. Eredetielg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése