2009. április 10., péntek

Fokhagymás-citromos csirkecomb

fokhagymascsirkecomb2

Sütés közben igen erős fokhagyma szag volt, a végeredményen ez azonban már nem érződött, sokkal inkább a zöldfűszeres-citromos íz dominált.

Hozzávalók:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál aprított korianderzöld
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál citromlé
  • 4 csirke alsócomb
  • só, bors

A citromlevet és az olajat összekeverem a zúzott fokhagymával és az apróra vágott korianderzölddel. Egy-két órát állni hagyom, hogy összeérjenek az ízek. A csirkecombokról lehúzom a bőrt és beirdalom. Sózom, borsozom, és megkenem a páccal. Előmelegített sütőben 190-200 fokon kb. 1 órát sütöm, közben többször megkenem a maradék páccal. Ha nagyon pirul, aláöntök egy kis bort/vizet, esetleg lefedem alufóliával. Párolt zöldséggel és sültburgonyával tálaltam.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Indonéz satay Újabb kókusztejes-mogyoróvajas fogás a pár héttel ezelőtti thai kókusztejes-csilis csirke után. A satay (szaté) Délkelet-Ázsiában mindenhol kedvelt, a legnépszerűbb ez a mogyorós változat. Sóra egyáltalán nem volt szükség,… Tovább
  • Zöldséges thai serpenyős csirke Nagyon nehezen sikerült összehozni ezt az ételt, negyedik vagy ötödik helyen sikerült csak normális kaliforniai paprikát vennem (ott sem sikerült egy zöldet egy pirosat, csak két pirosat, de az akkor már mindegy volt), job… Tovább
  • Provence-i paradicsomos bab Nagyon finom vegetáriánus paradicsomos-paprikás-babos egytálétel. Sokáig készül, de elég kevés közreműködést kíván, leginkább csak rotyog a tűzhelyen. Az ilyen egyszerű, nem agyonrántásozott zöldséges ételeket sikerült kig… Tovább
  • Paradicsomos csirketekercsek Ez talán az a grillezett hús, amit jobb sütőben elkészíteni, mint grillrácson vagy grillserpenyőben, mert a húst nehéz igazán vékony karikákra vágni, ezért aztán lassabban és nehezebben sül át, ha csak alulról kap hőt (onn… Tovább
  • Szezámmagos csirkemell Van pár étel, amibe kifejezetten nem jó a laktózmentes tej – palacsintát például nem lehet belőle sütni -, itt azonban előnyös volt a magasabb cukortartalom, mert a hússzeleteket kellemes karamellréteg vonta be. A tejes-fo… Tovább

0 megjegyzés: