2009. június 14., vasárnap

Görög tésztasaláta

gorogteszta1

Megkívántam valamilyen hideg tésztasalátát, a lehetőségeket – és, hogy mit kívánok még – végiggondolva arra jutottam, hogy uborkás-paradicsomos-fetás változatot kell készítenem. Azaz „görög” tésztasalátát. Szintén a tésztasaláta mellett szólt az is, hogy este tízkor álltam neki megfőzni a másnapi ebédet, úgyhogy minimális erőfeszítést igénylő ételre volt szükségem.

Hozzávalók:

  • 20 dkg fusili
  • 10-12 dkg fetasajt
  • kb. 2 maréknyi fekete olajbogyó
  • kb. fél kígyóuborka
  • pár szem koktélparadicsom

    az öntethez:
  • 2 evőkanál balzsam- (vagy alma-) ecet
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál mustár
  • só, bors

A tésztát megfőzöm, és alaposan lecsöpögtetem. Miközben a tészta fő, egy tálban összekeverem az öntet hozzávalóit, túl sok sót nem adok hozzá, mert a feta és az olajbogyó is sós. Az olajbogyót felkarikázom, az uborkát kb. fél cm vastag szeletekre vágom, és minden szeletet hat cikkre vágok. A paradicsomot mérettől függően négybe-hatba vágom, a fetát felkockázom. A leszűrt tésztát összekeverem az öntettel. Hozzáadom a zöldségeket és a sajtot és összeforgatom. Pár órára behűtöm.

3 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

 

Kapcsolódó bejegyzések

  • Borsósaláta sonkával Jöjjön egy pár héttel ezelőtti recept, mivel a mai konyhai ténykedésemmel nemigazán tudok dicsekedni. A levest leszámítva, ami már szerepelt a blogon, eddig kész katasztrófa a mai nap. Eddig még nem volt olyan, hogy egy mu… Tovább
  • Görögdinnye saláta Goodfoodos recept ez is, még a múlt heti kánikulában készült. A ropogós kenyerekhez kb. 20-25 percre be kellett kapcsolni a sütőt, de azon kívül csak némi szeletelés és összekeverés. A magok kipiszkálgatása a dinnyéből nem… Tovább
  • Saláta grillezett nektarinnal A héten minimalizáltam a konyhában töltött időt, bár egy hosszas rizottókavargatást bevállaltam, nagyrész salátákat és 10 perces kajákat ettünk. Nagyon régen kinéztem ezt a receptet az egyik goodfoodos szakácskönyvemből, … Tovább
  • Pácolt fetaNem szoktam a fetát másra cserélni a receptekben, bár meg kell jegyeznem, hogy nem a kedvenc sajtom. Túl sós, és a són nem igazán van semmilyen íze. Ez pedig édeskevés, pláne, hogy a só-fogyasztásom igen alacsony, nem vagyok … Tovább
  • Caprese Komment azt hiszem nem nagyon kell hozzá – paradicsom, mozzarella, bazsalikom. Mindenki ismeri, valószínűleg a többség szereti is. Ami miatt poszt lett belőle az az, hogy álljon itt az energiatartalma. alacsony az energia … Tovább

0 megjegyzés: