2009. június 15., hétfő

Tejfölös-gombás csirkecsíkok

tejfolos-gombas1

Nagyon nem fogy a pirospaprikám, azt pedig nem kéne megvárni, hogy lejárjon, és semmi íze ne legyen már, úgyhogy pirospaprikás-tejfölös mártásos húst készítettem. Amúgy is volt egy kis csirkehús és egy kis gomba a fagyasztóban, a kettő kombinálásával pont kijött egy két adagos tejfölös-gombás csirkepaprikás.

Hozzávalók:

  • 1 kis fej hagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 25 dkg csíkokra vágott csirkemellfilé
  • 12 dkg laskagomba
  • 1-1,5 dl tejföl
  • kevés fehérbor
  • 1 púpos teáskanál pirospaprika

A felhevített olajon megdinsztelem a hagymát, félrehúzom, 1-2 perc múlva belekeverem a pirospaprikát, és visszateszem a tűzhelyre. Hozzáadom a húst, és addig sütöm, amíg minden oldalán kifehéredik. Mellédobom a gombát, átforgatom, majd kevés bort öntök alá, és lefedve készre párolom. Végül belekeverem a tejfölt, felforralom és nokedlivel vagy krumplipürével tálalom.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

1 megjegyzés:

Háztartás írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.