2011. október 23., vasárnap

Cukkinis-parmezános gnocchi

Hozzávalók:

  • 50 dkg gnocchi
  • 3 kis cukkini
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 4 evőkanál tejszín
  • 1 evőkanál citromlé
  • 10 dkg parmezán

A gnocchit megfőzöm a zacskón található útmutatás szerint, leszűröm, és félreteszek egy kicsit a főzővízből. Az újhagymát felkarikázom, és a cukkinit “szalagokra” vágom egy zöldséghámozó segítségével. Az olívaolajat felhevítem, hozzáadom a hagymát és a cukkinit, majd pár perc után belekeverem a tejszínt, a citromlevet és pár kanálnyi főzővizet. Miután a cukkini megfőtt (nem kell neki sok idő), belereszelem a parmezán felét, összekeverem a gnocchival, és tűzálló tálba teszem. A tetejére reszelem a maradék parmezánt, és grill alá teszem, amíg a sajt megolvad, majd azonnal tálalom.

4 fős adag. A BBC GoodFood-ról.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Gofri II. - sajtos gofri Gofri-tesztelés, második rész: a múltkori ropogós édes után most egy sós változat következett. Aki szereti a lángost, szerintem ezt is szeretni fogja: rengeteg tejfölt és reszelt sajtot lehet a tetejére pakolni. A tészta n… Tovább
  • Kókuszos-csokis muffin Lehet, hogy a közeljövőben meg fognak kicsit szaporodni a muffin receptek, mert az esti iskola vacsoraidőben van, és kell valamit ennem előtte, vagy vinni a szünetre, erre eddig a muffin tűnik a legjobb választásnak, mert … Tovább
  • Gnocchi sütőtökmártással Az eddigi évek fényében elég hihetetlen, de már nyáron elkezdődött a sütőtökszezon. Én anno azt tanultam, hogy a sütőtök novembertől februárig tart. Most pedig már augusztus legvégén is láttam sütőtököt a piacon a málna és… Tovább
  • Gnocchi Ki akartam próbálni, milyen a házi gnocchi. Nos nem rossz. Sőt. De jobb úgy nekivágni, ha van 1-2 gyurmázós, óvodáskorú gyerek a közelben, akikkel meg lehet osztani a hengergetés-villával csíkozás munkafázisokat, mert neke… Tovább
  • Mini tavaszi tekercsekSzokás szerint otthonülős szilvesztert tartottunk. A szokásos társasjátékozás-filmnézés-kutyavigasztalás mellé, most ez volt az egyik - és a legnagyobb sikert aratott - fogás. Azt hiszem csilisbabos töltelékkel is fogom csiná… Tovább

1 megjegyzés:

Lilla írta...

hajjjajjjj de még mennyire