A Nők Lapja Konyha nyomdokain. Némi változtatással persze. Van nekem jól bevált húsgolyó-receptem. Itt pl. szerepel. Most zsemlemorzsa helyett kakukkfű és zabpehelyliszt (ledarált zabpehely) került bele. A szósz pedig egy egyszerű gombás-tejszínes mártás (hagyma, gomba, tejszín, alaplé, citromlé, petrezselyem). A megsült húsgolyókat beleteszem a szószba, összeforralom, majd összekeverem a tésztával.
Gombás-húsgolyós penne
Kapcsolódó bejegyzések
Paradicsomos húsgombóc Elég hihetetlen, hogy megkívántam a paradicsomos húsgombócot, mert nem az az étel, amiről alapesetben eszembe jut, hogy ’hú, de ennék belőle’. Pedig egyszerű és gyors is, és mivel egy liter paradicsomlé van benne, azzal ál… Tovább
Curry húsgolyókkal Levi nagy bambuszrügy-fan, én leginkább semleges vagyok ezzel a zöldséggel szemben, megeszem meg minden, de azért magamtól nem tennék érte lépéseket. A curry amúgy nagyon jó lett, de én nagyjából mindent szeretek, amiben zö… Tovább
Húsos táska Megkívántam egy jó leveles tésztás húsos táskát, a pékségek kínálatával azonban roppant bizalmatlan vagyok. Nem szeretek agyonborsozott löncshúsos táskát kapni „húsos” fantázianévvel. A töltelék hamar elkészül, akinek pedi… Tovább
Mangós-currys tortillatekercs A kedvenc főzős újságomból, az Ínyencből van a recept, nem is kellett változtatni semmin (illetve én kicsit kevesebb húst tettem bele, mert ennyi hús volt a fagyasztóban, és több újhagymát, mert mit csinálok a maradék 1-2-ve… Tovább
FasírtKép most nincsen, nem is akartam ezt posztolni, de inkább legyen meg a recept, mert ritkán sütök fasírtot, és most is 2x kellett anyámat felhívnom, hogy akkor mi merre mennyi (mondjuk a mennyiségeket rosszul adta meg, nem két… Tovább
1 megjegyzés:
Ez bizony finom lehet, nagyon jól néz ki.
Megjegyzés küldése