2012. január 22., vasárnap

Waldorf saláta csirkével

waldorf2.jpg

Nyilván leginkább Waldorf-saláta Lilla-módra – nem kevertem hozzá házi majonézt, sosem szoktam, és egy kis csirkehúst is kevertem bele, hogy egy kis zsemlével megfelelő legyen ebédre. A diót mindig csak a végén szoktam rászórni, mert azt csak én ehetem, és így a legegyszerűbb.

Szerintem mindenképp érdemes hozzá szárzellert venni, sokkal egyszerűbb feldolgozni, és hajszálvékonyra vágni, mint a gumót (és több benne a vitamin). És erős vízhajtó hatású, ha valaki – hozzám hasonlóan – 24 óra alatt megeszik egy fél csomag zellert, ne lepődjön meg, ha aztán nagyon-nagyon gyakran kell pisilni mennie. :-)

Hozzávalók:

  • 20 dkg főtt vagy sült csirkehús, kis darabokra vágva
  • 1 nagy zöldalma
  • 1 nagy piros alma
  • 3-4 szál szárzeller
  • majonéz, tejföl, joghurt
  • citromlé
  • só, bors
  • dió (esetleg szárazon megpirítva)

Egy tálban összekeverek pár kanálnyi tejfölt, majonézt és joghurtot, 1-2 evőkanál citromlével, és kicsit sózom, borsozom. Az almáknak kivágom a magházát (nem kell meghámozni!), kis darabokra vágom, és belekeverem a majonézes öntetbe. A zellert nagyon vékonyan (1 mm alatt!) felszeletelem, és a csirkével együtt a salátához adom. Annyi majonézt/joghurtot/tejfölt keverek hozzá, hogy legyen rajta elég öntet, végül megszórom dióval. Érdemes fogyasztás előtt pár órát állni hagyni.

4 adag lesz felőle.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Citromos-joghurt jégkrém Hugi hozott nekem egy jégkrém-formát az IKEÁ-ból, amit végre kipróbáltunk (azaz sikerült a fagyasztóból kienni annyi dolgot, hogy végre befért). Pont olyan magas, hogy kényelmesen elfér a mini 19 literes fagyasztó rekeszb… Tovább
  • Joghurtos tészta A török büfékben kértem régen a “gyros-tálat” joghurtos tésztával, aztán valahogy elfelejtettem ezt a köretet, míg valamelyik nap bevillant, hogy de jó, és simán tudok itthon csinálni. Vagy legalábbis valami nagyon hasonlót… Tovább
  • Karamell jégkrém Ebben a hónapban megjelent pár receptem a Kifőztükben :-) Jellemző módon, egy mac’n’cheese variáció, egy hamburger, és két jégkrém. Elég sokféle jégkrémet csináltam már idén ezekkel az IKEÁ-s formákkal, és azt hiszem ez edd… Tovább
  • Fehércsokoládés eper-jégkrém Folytatódik a jégkrém-gyártás. Még mindig roppant elégedett vagyok magammal (és egyre elégedettebb, mert amit ez után csináltam, a karamelles, hát huhh…) Most aztán folyton jégkrémet kell ennünk és csinálnom az újabb és úja… Tovább
  • Kávés-csokoládés jégkrém Bár a jelenlegi időjárás nem indokolja a jégkrém evést, úgy döntöttem, hogy egye fene (max iszom utána egy forró teát), előveszek egy adagot, és lefotózom, hogy felkerüljön a blogra, mielőtt elfelejtem az arányokat… Hozzáv… Tovább

0 megjegyzés: