Bőven karácsony előtt sütöttem – hmmm kissé elmaradtam a posztolásával. Levi szerint sokkal jobb, mint a bolti, én meg hiszek neki (nem, nem kóstoltam meg). A maradék gőz fölött felvert tojásfehérjét megsütöttem habcsóknak, és legnagyobb meglepetésemre eléggé macaron-szerű lett. Lapos tetővel meg talppal, pedig csak kanállal odapottyantottam a tojásfehérjét a sütőpapírra. Vicces. És állítólag ez a fajta habcsók finomabb, mint a hagyományos.
A receptet Gizinél találtam, csak a tojáshab mennyiségén csökkentettem.
Hozzávalók:
a tésztához:
- 33 dkg liszt
- 5 dkg nádcukor
- 12 dkg méz
- 2 tojás
- 2 evőkanál víz
- 3 evőkanál olaj
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál mézeskalács-fűszer
a mázhoz:
- 3 tojásfehérje
- 27 dkg porcukor
A tojásokat alaposan összekeverem a cukorral, a mézzel, a vízzel és az olajjal. Egy másik tálban összekeverem a lisztet, a szódabikarbónát és a mézes-fűszert. A fűszeres lisztet több adagban a tojásos keverékhez adom (a végeredmény egy lágyabb tészta lesz), és egy órára beteszem a hűtőbe. A sütőt előmelegítem (170 fok, légkeverés), és egy tepsit kibélelek sütőpapírral. a hideg tésztából kis diónyi golyókat formázok, a golyókat a tepsibe teszem, kissé ellapítom a tetejüket, és 10-12 perc alatt megsütöm. Sütés után rácson hagyom kihűlni. A mázhoz a tojásfehérjét és a cukrot gőz fölött felverem, majd beleforgatom a puszedliket, és sütőpapírra teszem száradni.
azt hiszem kb. másfél tepsinyi lett belőle.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése