2012. május 4., péntek

Eper-avokádó saláta

IMG_8094

Saláta hetet tartunk (igen éhes vagyok, és igen, fogok enni nachost az esti tévézéshez, de előtte betolok ebből még egy adagot), ez az első versenyző. Levi 10/10nek ítélte, innentől fel van adva a lecke a későbbiekre.

Pontos mennyiséget csak az avokádóhoz tudok megadni, csak pakoltam a dolgokat a szokásos ételszállító dobozunkba. Az öntetet pedig egy mini befőttesüvegben szoktam összerázni.

Hozzávalók:

  • madársaláta (vagy bébispenót)
  • eper
  • 1 avokádó
  • gorgonzola
  • extrák: dió, kruton

az öntethez:

  • olívaolaj
  • mustár
  • balzsamecet
  • juharszirup (méz)

Az öntet hozzávalóit egy kis üvegben összerázom/összekeverem – a hozzávalók csökkentő mennyiségben szerepelnek, tehát olívaolajból rakok a legtöbbet, kb. feleannyi mustárt,  kevés balzsamecetet és kb. ugyanannyi juharszirupot. Előveszek két dobozt/tányért, alulra rakom a madársalátát, erre fél-fél felszeletelt avokádót, jó pár félbevágott epret, végül pedig morzsolok rá egy kis gorgonzolát. Ha van kéznél dió/kruton azokkal is meg lehet szórni. Végül megöntözöm az öntettel és azonnal tálalom.

2 fős adag. egy bucival/1-2 szelet rozskenyérrel/bagettel könnyű ebéd

2 megjegyzés:

Emi írta...

Ez nagyon nagyon tetszik és nagyon nagyon finom lehet!

mellissina2 írta...

Kifejezetten jól hangzik,és látszik!mentem!:):)