Saláta hetet tartunk (igen éhes vagyok, és igen, fogok enni nachost az esti tévézéshez, de előtte betolok ebből még egy adagot), ez az első versenyző. Levi 10/10nek ítélte, innentől fel van adva a lecke a későbbiekre.
Pontos mennyiséget csak az avokádóhoz tudok megadni, csak pakoltam a dolgokat a szokásos ételszállító dobozunkba. Az öntetet pedig egy mini befőttesüvegben szoktam összerázni.
Hozzávalók:
- madársaláta (vagy bébispenót)
- eper
- 1 avokádó
- gorgonzola
- extrák: dió, kruton
az öntethez:
- olívaolaj
- mustár
- balzsamecet
- juharszirup (méz)
Az öntet hozzávalóit egy kis üvegben összerázom/összekeverem – a hozzávalók csökkentő mennyiségben szerepelnek, tehát olívaolajból rakok a legtöbbet, kb. feleannyi mustárt, kevés balzsamecetet és kb. ugyanannyi juharszirupot. Előveszek két dobozt/tányért, alulra rakom a madársalátát, erre fél-fél felszeletelt avokádót, jó pár félbevágott epret, végül pedig morzsolok rá egy kis gorgonzolát. Ha van kéznél dió/kruton azokkal is meg lehet szórni. Végül megöntözöm az öntettel és azonnal tálalom.
2 fős adag. egy bucival/1-2 szelet rozskenyérrel/bagettel könnyű ebéd
2 megjegyzés:
Ez nagyon nagyon tetszik és nagyon nagyon finom lehet!
Kifejezetten jól hangzik,és látszik!mentem!:):)
Megjegyzés küldése