2012. május 20., vasárnap

Ricottával töltött cukkini tekercsek

IMG_8137

Arra jutottam, hogy túl ritkán forgatom a Gordon Ramsay – Vasárnapi ebédet, igaz van benne pár étel, amit tutibiztos sohasem fogok kipróbálni (halból vannak…), de van egy csomó, amit meg igazán megcsinálhatnék. Nem biztos, hogy egyben a menüt, de külön-külön a részeit simán.

A születésnapi vacsorán előételnek ezt választottam, nem kell hozzá semmi extra alapanyag, elég gyorsan meg is van, és a szokásos dolgokhoz képest mégiscsak különleges kicsit. Nem szoktunk soha három fogást végigenni, el is szoktunk tőle, meg nekem a reflux miatt vigyázni is kell, hogy ne egyem magam dugig, ezt pedig a maximum 2 fogással sokkal könnyebb megoldani, mint hárommal (vagy többel…). De sikerült a bravúr.

Hozzávalók:

  • 2-3 kis cukkini
  • fél citrom leve
  • 25 dkg ricotta
  • extra szűz olívaolaj
  • só, bors
  • friss bazsalikom

A cukkinikat zöldséghámozóval szalagokra vágom, kiválasztom a szép egyformákat, egy tálba teszem, megsózom, meglocsolom egy kis olívaolajjal, összeforgatom, és fél órára beteszem a hűtőbe (a maradékot felhasználom máshoz, pl. krémleveshez). A ricottát összekeverem a citromlével, egy evőkanál olívaolajjal, sózom borsozom, és belevágok egy csokor bazsalikomot. Előveszem a cukkinit, minden szalag egyik végére teszek egy kiskanálnyi tölteléket, feltekerem és egy tányérra állítom. Tálalás előtt még meg lehet locsolni egy kis olívaolajjal és balzsamecettel.

4 főnek előétel.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Vöröslencse-sárgarépa krémleves Igazi fogyókúrás, zsírszegény leves. Főzéskor arra kell figyelni, hogy nagyon könnyen odaég, ezért gyakran kell keverni. A joghurt, vagy a zsírszegény tejföl hozzáadása után már nem tanácsos tovább főzni, mert kicsapó… Tovább
  • Sárgarépa krémleves palacsintametélttel Bár ez "csak" egy krémleves, a palacsintametélt miatt igen laktató. Könnyebb főétel illik mellé. A palacsintákat kicsi (18 cm lehet talán) serpenyőben sütöm ehhez, nem a rendes méretűben. Hozzávalók: … Tovább
  • Currys-lilahagymás penne Elsőre szokatlan párosítás curry és tészta. De csak elsőre az, ki kell próbálni (aztán többször elkészíteni), mert nagyon finom – és nagyon egyszerű. Krémsajttal/mascarponeval dőzsölősebb, tejszínnel gyakorlatilag ugyanoly… Tovább
  • Avokádókrémleves Hétvégén ismét ellátogattunk Szentendrén a Palapába. Az első alkalommal csúnyán kifogott rajtam a főétel mérete és fűszeressége. Az avokádókrémleves azonban nem hagyott nyugodni, úgyhogy elhatároztuk, ide még vissz… Tovább
  • Kukoricaleves Mindig elcsodálkozom azon, hogy a szüleim gyerekkorában a kukorica csak két dolgot jelentett. Nyáron a főtt kukoricát, és télire takarmányt az állatoknak. Igen rövid idő alatt betört a köztudatba, meglehetősen változa… Tovább

0 megjegyzés: