Május elsején ettem ilyet a Bisztronómiában, és megpróbáltam itthon lekoppintani. A pontos összetételt illetően nem tudom mennyire járok közel az eredetihez, ízre elégedett vagyok. A zöldségaprítás eltart egy darabig, de azon kívül másodpercek alatt elkészül. Tényleg.
Hozzávalók:- 1 nagy doboz (45 dkg) natúr joghurt
- kb. 20 dkg feta
- 1-2 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 1 evőkanál citromlé
- oregánó
- apróra vágott retek, paradicsom (kimagozva!), uborka
- felszeletelt zöld olajbogyó
A joghurtot, a fetát, az olajat, a citromlevet és az oregánót összeturmixolom, behűtöm (ha a joghurt és a sajt hideg volt, ez elmaradhat). Tálkákba adagolom, és beleszórom a “levesbetétet”. Tálaláskor lehet még rá locsolni egy kevés olívaolajat.
4 adag lesz belőle.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése