2012. május 14., hétfő

Fetakrémleves


Május elsején ettem ilyet a Bisztronómiában, és megpróbáltam itthon lekoppintani. A pontos összetételt illetően nem tudom mennyire járok közel az eredetihez, ízre elégedett vagyok. A zöldségaprítás eltart egy darabig, de azon kívül másodpercek alatt elkészül. Tényleg.
Hozzávalók:
  • 1 nagy doboz (45 dkg) natúr joghurt
  • kb. 20 dkg feta
  • 1-2 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 1 evőkanál citromlé
  • oregánó
“levesbetétnek”
  • apróra vágott retek, paradicsom (kimagozva!), uborka
  • felszeletelt zöld olajbogyó
A joghurtot, a fetát, az olajat, a citromlevet és az oregánót összeturmixolom, behűtöm (ha a joghurt és a sajt hideg volt, ez elmaradhat). Tálkákba adagolom, és beleszórom a “levesbetétet”. Tálaláskor lehet még rá locsolni egy kevés olívaolajat.
4 adag lesz belőle.

0 megjegyzés: