2012. május 8., kedd

Gorgonzolás salátaöntet

Martha Stewart oldaláról van a recept, annyit változtattam, hogy kihagytam a csípős szószt és nem mértem a gorgonzolát. Nagyon jó, egy aprítóval pár másodperc alatt elkészül (persze kézzel is össze lehet keverni).

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 teáskanál majonéz
  • 2 teáskanál víz
  • 2 teáskanál citromlé
  • kb. 7,5 dkg gorgonzola

Az összes hozzávalót beteszem az aprítóba és simára keverem.

4-5 adag lesz belőle. (jégsaláta + sárgarépa + angolzeller keverékhez nagyon jól megy)

Kapcsolódó bejegyzések

  • Joghurtos citromkrém Ezt a desszertet készítettük karácsonyra, bár semmi „karácsonyi” nincs benne, az év bármely napján elkészíthető. A lemon curd egy brit tojássárgájás citromkrém, amit házilag is elő lehet állítani, nekem azonban a gyorsaság… Tovább
  • Püspökkenyér Őzgerinc formám nincsen, ezért mini kuglóf formában sütöttem, jó sok adagban, ez mondjuk az ízén nem sokat változtat, viszont helyes kis elajándékozható süteményeket kapunk végeredményként. A sütésnél nem ez volt a fő szem… Tovább
  • Sült csirkés bulgur Hétvégén főzős-evős napokat szoktunk tartani, ezért hétfőre olyan ebédet szoktam készíteni, ami hamar elkészül, és kicsit kíméli a gyomrot. A sült csirkemell megmaradt vasárnapról, bulgur mindig van a szekrényben, és parad… Tovább
  • Avokádós falatkák Vacsorára, társasjátékozáshoz, TV-zéshez, vagy előételnek. Garantáltan gyorsabban elfogy, mint amennyi ideig az elkészítése tart. Lehet az avokádóhoz apróra vágott chilit is keverni, vagy a kenyér megkenéséhez fűszeres ola… Tovább
  • Mézes sült csirkecomb sütőtöksalátával A tesztközönségem szerint a hús is jó volt, de az almás sütőtök még annál is finomabb. Pár perc alatt elfogyott a maradék a tálból „magában”, csirkecomb nélkül. Szerintem pedig a hús volt finomabb, nekem kicsit furcsa a hi… Tovább

0 megjegyzés: