2012. október 22., hétfő

Rodeo burger

IMG_8345

Csinálhatnék úgy, mintha én lennék Ms. Wellness, aki sosem jár gyorsétterembe, hajnalban kel, bedagasztja a kenyeret, körbefutja a tömböt, és nincs narancsbőr a combján. Egyik sem igaz. Utálok futni. És nem dagasztok kenyeret. És szoktam gyorsétteremben enni. Sőt, még preferenciáim is vannak. Az “arany kapus” rémesen sós krumplit árul. Persze az összesnél nagyon sós a kaja, mert másnap a visszatartott víztől többet mutat a mérleg, mint indokolt lenne, de azért vannak fokozatok.

Ez a szendvics a kedvencem. Nem igazán “aktuális kedvenc”, csak simán kedvenc, mert évek óta ez a befutó.

Tanulós hetek vannak, úgyhogy a konyhai jelenlét minimalizált. Persze aki nálam nagyobb háziasszony, süsse maga a zsömlét/rántott hagymakarikát/hasábburgonyát. Mivel az egyetlen igazán “igazi” összetevő most a húspogácsa volt (az viszont mindig rendesen darált húsból készül és sosem mirelit), inkább legyen csak ez afféle ötletadó.

Mi került a szendvicsbe:

  • 1 hamburgerzsemle
  • 12,5 dkg darált hús + só, bors felhasználásával készült húspogácsa
  • saláta
  • majonéz (a zsemle alsó fele és a saláta közt van)
  • bbq szósz
  • 3 darab hagymakarika

Kapcsolódó bejegyzések

  • Zabpelyhes buci Nem vagyok nagy kenyér fogyasztó, ennek megfelelően ritkán sütök kenyérféléket. Most azonban kivételt tettem, mert nagyon jó zabpelyhes bucit vettem valahol, és mindenképpen készíteni akartam valami hasonlót. Nem lett olya… Tovább
  • Tejszínes sárgarépaleves Kellett valamilyen leves a meggyes rétes elé, boltba menni nem volt kedvem, meg minek ha elég sok alapanyag van még itthon, úgyhogy körülnéztem a  hűtőben és a fagyasztóban. Találtam némi mirelit bébi sárgarépát, zell… Tovább
  • Pestos focaccia A focaccia egy egyszerű olasz lepénykenyér, amit különböző dolgokkal (paradicsom, olajbogyó, pesto) lehet ízesíteni. Most pestoval készült, egymás után kétszer is, mert annyira finom volt, hogy már másnap ismétlést kellett… Tovább
  • Vöröslencsés kenyér Nem vagyok se nagy kenyér-sütő, se nagy kenyér-fogyasztó. Néha valahogy mégis megpróbálkozom vele (egyrészről hátha megszeretem a kenyeret, másrészről, hogy vajon tudok-e kenyeret sütni). Ez a lencsés kenyér nagyon finom l… Tovább
  • Sütőtökös falatok Téli előétel vagy koktél mellé falatka. Ismét Gordon Ramsaytől van a recept, elégedett vagyok az új szakácskönyvemmel, sok jó recept van benne. A kenyérszeltekre kerülő szalonnás tököt hús mellé köretnek is el tudom képzel… Tovább

4 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Most egy jót kuncogtam az "előszón" Frappáns szöveg, nagyon tetszett. Éppen a napokban kóstoltam meg az eredetit a gyorsétteremben. Nagyon finom volt! A hagymakarikát hogy csináltad? Irtó guszta!

Lilla írta...

hát fogtam egy zacskó mirelit bundázott hagymakarikát, kivettem belőle 6ot és a zacskón szereplő utasítás szerint megsütöttem a sütőben (ez nagyon jó benne, hogy lehet sütőben is).
amúgy nem panírozott, szerintem sűrű palacsintatésztába/sörtésztába kéne mártani a hagymát és azt kisütni.
de nekem megvallom megfelel a félkész

GasztroRéka írta...

Számtalanszor úgy érzem, hogy a számból vetted ki a szót! Járok én is gyorsétterembe. Miért ne járnék? Én még emlékszem arra a heuréka élményre amit anno nekem a meki jelentett. Vidéken nőttem fel, ott nem volt minden bokorban hambi.:) A mekizés mindig valami plusz élménnyel társult. Állatkert, cirkusz, vidámpark, utazás... Aztán mióta a fővárosban élek és válogathatok, a meki kevésbé esélyes. Első a Burger King, második a KFC. Havonta 2-3 szor biztos, hogy betérek valamelyikbe. Van amikor többször is. Vállalom. Futni sem szeretek, narancsbőröm is van. A hagymakarikát én is készen veszem, már csak azért is, mert az átlagos vöröshagymának csak a közepe lenne alkalmas hagymakarika készítésére. A zsemlét is készen veszem. A cukros változatokból elegem van:( Kimondottan figyelem melyikben van cukor. Felturbózva időnként zacskós levest is eszem. A nap 24 h, sok a teendőm, és van amikor ennyi fér bele. Van amikor kimondottan megkívánom ezeket. Rösztit is mindig készen veszek. Azt sem mindegy, hogy hány fős a háztartás. Két rösztiért, 6 db hagymakarikért, 3 db zsemléért nem éri meg házilag készíteni, ez biztos

Lilla írta...

én nem szeretem a kfc-t mert minden túl csípős-fűszeres. pedig maga a koncepció, hogy csirkét adnak, tetszene. marad az hogy házilag készítem a corn flakes-be panírozott csirkét.
és nem gondolom, hogy egészségtelenebb lenne a gyorsétteremben enni a mirelit sült krumplit, mint a magyar "éttermek" többségében. azok is sajnos zömmel félkész cuccokkal operálnak, de én jobban megbízom a multi minőségbiztosításában, hogy kidobják az olajat, amikor ki kell dobni, hogy tudnak arra válaszolni hogy az adott termékben van-e tej. stb stb.
és ez sajnos a sarki kisvendéglőket minősíti. eljutottunk oda, hogy a mccafeban jobb a sütemény, mint a legtöbb cukrászdában. és ez azért nagyon gáz.