2013. augusztus 29., csütörtök

Ananász-uborka salsa

salsa

Tovább tartott ezt a kis ábrát elkészíteni, mint magát az ételt :-).
Van fotó is, megmutatom azt is:

A recept ismét Sarah Carey, és Everyday Food, csak én kihagytam a chilit, mert puhányok vagyunk. Nem jut eszembe semmi okosság, csak hogy gyors, egyszerű, nagyon finom és jól megy grillezett hal vagy csirke mellé.

Hozzávalók:

  • 1 ananász, vagy 1 ananászkonzerv leszűrve
  • fél kígyóuborka (meghámozva, vagy anélkül, ahogy szimpatikusabb)
  • 2 újhagyma
  • 1 lime leve
  • 1 kanál méz
  • friss bazsalikom

Az ananászt és az uborkát kis kockákra vágom, a hagymát nagyon vékonyan felszeletelem, és összekeverem. Hozzáadom a mézet, a lime-levet, pár kanál apróra vágott bazsalikomot, összeforgatom.Tálalásig hűtőbe teszem.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Sütőtökös burgonyapüré Olyan, mint egy bébi-étel: édeskés, színes és püré. Egyszerű és nagyszerű. Fűszeres húsokhoz kiváló köret (sült oldalashoz például), de még magában is el lehet belőle majszolni egy nagyobb adagot. Lehet bátrabban is fűszer… Tovább
  • Köles aszalt paradicsommal Nem tört rám (az eddiginél súlyosabb) egészség-mánia, de megláttam a drogériában a bio kölest, és arra jutottam, hogy ezt ki kell próbáljam, hátha finom is, nem csak egészséges. A föld lakosságának egyharmadának a köles a … Tovább
  • Párolt lilakáposzta Általában hanyagolom a káposztás ételeket, sosem tudok mit kezdeni a káposzta „másik felével”, elég kicsit pedig nem árulnak. Most is elajándékoztam a maradékot. Két főre nem jó káposztát készíteni. A köret persze nagyon f… Tovább
  • Babos rizs Véletlenül kibontottam egy doboz babot, elbambultam, és nem néztem meg rendesen, hogy ami a kezemben van az paradicsomkonzerv-e vagy valami egészen más. Ezt a rizs köretet sikerült kitalálni, mint felhasználási módot. Jól … Tovább
  • Ananászos rizs Ez a recept is a GoodFoodról van, azt hiszem eddig egy lyukra futásom volt onnan, valami rosszul sikerült cupcake*. Az végképp a kedvencemmé teszi az angol nyelvű receptes-főzős oldalak közt, hogy grammban meg milliliterben… Tovább

3 megjegyzés:

Ági, aki főz írta...

Imádom ezt az ábrát!

Lilla írta...

köszi :-)

Emi írta...

Én nagyon szeretném! Ügyes az ábra, hát így is lehet receptet írni :)