2013. augusztus 10., szombat

Ricottával töltött kagylótészta

kagyloteszta1

Még mindig Everyday Food és Sarah Carey. Imádom nézni, ahogy főz, a konyhába akarok rohanni és gyorsan összeütni valamit. Folyamatosan dumál, mondja a tippeket, meg mit-miért, és amúgyis take-it-easy, ha nem szereted hagyd ki, tegyél bele mást (ezt a mást rögtön vázolja is). És tényleg gyorsan el lehet készíteni a receptjeit, oké, drágább a szeletelt csirkemellfilé, de sokkal gyorsabb vele dolgozni, és ha ezen múlik, hogy az ember nekiáll-e este főzni valamit másnapra, vagy inkább valami gagyi menza/rendelt kaját eszik, ami egyébként nyilvánvalóan nem olcsóbb, mint ha a kicsit drágább szeletelt húsból főz az ember, akkor abszolút megéri az a kis felár.
Abban követtem a videót, hogy bolti paradicsomszószt használtam (el kell olvasnia  címkét, lehet találni megfelelőt), amit nem követtem: nem főztem elő a kagylótésztát (+1 edény, és sokkal egyszerűbb nyersen megtölteni), nem raktam tojást a töltelékbe (mivel nem főztem elő a tésztát, a töltelékben lévő nedvességet nem kellett tojással megkötni, beszívta a tészta), és nem raktam pepperonit a tetejére. Nem vagyok az a kolbász-pusztító alkat.
A reszelős robotgéppel és az üveges paradicsomszósszal villámgyorsan ment.

Holnap megcsinálom újra.
És nem én vagyok az egyetlen magyarországi Sarah-rajongó :-), Mandy is megcsinálta már ezt a receptet.

Hozzávalók:

  • 20 dkg óriás kagylótészta
  • 2-3 kis cukkini
  • 25 dkg ricotta
  • friss bazsalikom
  • só, bors
  • 330-350 ml paradicsomszósz
  • 25 dkg mozzarella*

A cukkinit nagylyukú reszelőn lereszelem, és kézzel kicsit kinyomkodom belőle a nedvességet. A ricottát sózom, borosozom, és belekeverek egy csomó összevágott friss bazsalikomot és a cukkinit. A paradicsomszósz felét egy sütőtál aljába öntöm (érdemes kb. fél deci vízzel hígítani, hogy kb. 380 ml legyen). A tésztát kiskanállal megtöltöm, és a szószra teszem. A tetejére kanalazom a maradék paradicsomszószt, és sajt-szeleteket pakolok rá. Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 45 percig sütöm (a sütési idő első felében alufóliával letakarva).

4 adag lesz belőle.

*bivaly mozzarellát raktam rá, a sima általában elég vacak, ahelyett érdemes valami keménysajtot reszelni rá

Az eredeti videó itt elérhető.

0 megjegyzés: