Gyalázatosan egyszerű a recept, a munkahelyünk mellett egy boltban találkoztunk egy körtés-csokoládés péksüteménnyel, és bár én a körtét sajttal, sós ételekben szoktam enni, ez azért… Lecsúszik na. Mit lecsúszik, reprodukálni kell itthon.
Hozzávalók:
- leveles tészta
- csokoládékrém, vagy apróra vágott étcsokoládé*
- körte
- 1 tojás a kenéshez
*én DM-es bio étcsokoládékrémet használtam (nem mogyorós!), de pár kocka apróra vágott csokoládé is megfelelő lehet.
A leveles tésztát kinyújtom, nagyobb téglalapokra vágom,a téglalapok egyik felét éles késsel becsíkozom (ezek lesznek a tetején a nyílások). A másik felének a közepét megkenem csokoládékrémmel, és meghámozott, vékonyra szeletelt körtét pakolok rá. A széleket megkenem a tojással, ráhajtom a csíkozott felét. A szélét villával összenyomom, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, megkenem a tetejét tojással, és előmelegített, 200 fokos sütőben megsütöm.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése