2013. augusztus 25., vasárnap

Körtés-csokoládés táska

Gyalázatosan egyszerű a recept, a munkahelyünk mellett egy boltban találkoztunk egy körtés-csokoládés péksüteménnyel, és bár én a körtét sajttal, sós ételekben szoktam enni, ez azért… Lecsúszik na. Mit lecsúszik, reprodukálni kell itthon.

Hozzávalók:

  • leveles tészta
  • csokoládékrém, vagy apróra vágott étcsokoládé*
  • körte
  • 1 tojás a kenéshez

*én DM-es bio étcsokoládékrémet használtam (nem mogyorós!), de pár kocka apróra vágott csokoládé is megfelelő lehet.

A leveles tésztát kinyújtom, nagyobb téglalapokra vágom,a  téglalapok egyik felét éles késsel becsíkozom (ezek lesznek a tetején a nyílások). A másik felének a közepét megkenem csokoládékrémmel, és meghámozott, vékonyra szeletelt körtét pakolok rá. A széleket megkenem a tojással, ráhajtom a csíkozott felét. A szélét villával összenyomom, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, megkenem a tetejét tojással, és előmelegített, 200 fokos sütőben megsütöm.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Túrós-meggyes rétes A két klasszikus rétes ötvözése. A korábban kifejtett mazsola-fóbiám miatt ezt preferálom a mazsolás-túrós helyett. Télen lecsöpögtetett konzerv meggyből is lehet készíteni, akkor kevesebb cukor is elég a töltelékbe. Hozz… Tovább
  • Sóskafőzelék Novemberig van még a piacokon friss sóska, akinek van türelme a (látszólag) nagy mennyiségű levél megtisztogatásához, az mindenképp’ használja ki ezt az időszakot – én anyámmal értek egyet: ezzel legközelebb akkor fogok sz… Tovább
  • Kakaós csiga Azt hiszem, megvan a tökéletes kakaós csiga recept. Leveles, de nem száraz, és kelt tészta, de nem kalács. A megoldás egy-két hete az orrom előtt volt, de csak most jutott eszembe a házi leveles tészta ilyen felhasználása.… Tovább
  • Pestos pálmalevél Sörkorcsolyákat kellett készítenem, ez volt az egyik. Az aszalt paradicsomos olajbogyós csigához hasonlóan ez is villámgyorsan elkészül. Falatnyi csigákat sütöttem, így van esély a morzsálást minimálisra csökkenteni, ami n… Tovább
  • Coleslaw – amerikai káposztasaláta A coleslaw-t, nagy valószínűséggel már az ókori Rómában is készítették. Szerte a világon népszerű, pl. Nagy-Britanniában, Spanyolországban, Belgiumban, az USA-ban és Németországban. Maga a név ’coleslaw’, a holland ’koolsl… Tovább

0 megjegyzés: