2013. augusztus 5., hétfő

Currys cukkinileves


Újabb szakácskönyv-avató recept. Azt leszámítva, hogy nem eszem tengeri dolgokat és disznóhúst, abszolút végigfőzhető könyv az Everyday Food – Great Food Fast (és ez azért elég nagy szó szerintem). 250 gyorsan elkészíthető recept van benne, évszakonkénti bontásban, pár desszert, néhány alaprecept a végén, és minden étel kalória és tápanyag értéke. És persze fotó mindenhez. És Martha azt ígéri, hogy leteszteltek mindent, ha valami 20/25/40 perc a könyv szerint, akkor az el is készül annyi idő alatt. Simán el is hiszem, hogy ez így van. Főztem pár dolgot az utóbbi időben az Everday Food videók alapján, és nekem sikerült tartani az ott bemutatott “szintidőket”.
És ha már Everyday Food és vallomásos jelleg – hisz ez egy ilyen műfaj – a telefonos app-jukat is megvettem (és részemről óriási pluszpont, hogy WP-ra van, Androidra meg nem), nagyon jól elköltött 235 Ft volt :-).
Az elsőként kipróbált recept: hideg (vagy meleg, részemről hideg) currys cukkinileves a nyári fejezetből.
Hozzávalók:
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál curry
  • kb. 60 dkg cukkini
  • 1 nagy vagy 2 kisebb burgonya
  • a tálaláshoz mandula vagy tortillachips
A hagymát finomra vágom, és közepes lángon 4-5 perc alatt üvegesre párolom az olajon. Közben a cukkinit és a meghámozott burgonyát nagy kockákra vágom. A hagymához adom az áttört fokhagymát és a curryt, időnként megkeverve 1 percig főzöm. Felöntöm 4 csésze vízzel, belekeverem a cukkinit és a burgonyát, sózom, és fedő alatt 10-15 perc alatt puhára főzöm a zöldségeket. Simára turmixolom, és forrón, vagy jól lehűtve tálalom. Nagyon jól illik hozzá valamilyen ropogós levesbetét – darabolt mandula, vagy összetört tortillachips.
4 adag lesz belőle. Elvileg 164 kcal adagonként

0 megjegyzés: