2009. április 7., kedd

Mézes-mustáros csirke

mezesmustaros1

Semmi extra hozzávaló, vagy elkészítési mód, a végeredmény mégis mindenki kedvence. A nyilvánvalóan mindenki által ismert üveges változattal nem tudom összehasonlítani, mert még sosem próbáltam.

Hozzávalók:

  • 35 dkg csirke vagy pulykamell
  • 2 dl tejszín
  • fehérbor
  • 1 fej hagyma
  • mustár
  • méz
  • só, bors
  • 2 evőkanál olaj

A húst csíkokra, a hagymát apróra vágom. Felhevítem az olajat, pár percig párolom benne a hagymadarabokat, majd hozzáadom a húst. Miután a hús minden oldala kifehéredett, pár kanál mézet és mustárt keverek hozzá (a pár mondjuk 4-4 teáskanálnyi), elkeverem, aláöntök egy kevés bort, lefedem, és készre párolom. Hozzáadom a tejszínt, sózom, borsozom. Felforralom és megkóstolom, nem szoktam számolni, hogy mennyi mézet és mustárt adok, hozzá, úgyhogy valószínűleg kell még bele. Nekem az 1-1-es arány vált be, de én nem szeretem a mustárt, csak ebben a formában. Irányadónak azt tudom javasolni, hogy kb. olyan színe legyen a mártásnak, mint a képen. Főtt rizzsel vagy krokettel tálalom.

3 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Epres palacsinta Egy kis tavaszi hedonizmus, ez a legjobb időszak, van végre eper és spárga, lehet tobzódni a jobbnál-jobb ételekben. A krémhez én 2 napig konyharuhában csöpögtetett tejfölt használtam, ami olyan sűrű lett, hogy el sem tudt… Tovább
  • Grillezett spárgasaláta szalonnával Ritkán sütöm a spárgát, pedig jól áll neki ez a teljesen egyszerű elkészítési mód, nem csak a tészta szószok és rizottók, amikért úgy odavagyok. Most egy igazán tavaszi salátát alakítottam át az elképzeléseim szerint, és m… Tovább
  • Lime-os trüffel Születésnapi ajándéknak készült, és nagyon ízlett az ünnepeltnek (is) – pár darabot persze megtartottam magunknak belőle, mert elég sok lesz ebből azt adagból. Szerintem mindenképpen érdemes lime-mal készíteni, és nem citr… Tovább
  • Mézes-mustáros sült csirkecomb Igazán tehetségtelen hentes lennék, nem is érzek magamban lelkesedést ahhoz, hogy nekiálljak csirkecombot csontozni. Úgyhogy megvettem készen a comb-filéket, kb. 5 perc alatt elkészítettem a pácot, aztán némi sütés után be… Tovább
  • Kínai kel saláta Egy Nigella receptet alakítottam át kicsit az ízlésemnek és az itthoni alapanyagoknak megfelelően. Ő köménymagot is tesz bele, amit én kihagytam, mert nem igazán szeretek ráharapni az egész köménymagokra, és nem mézzel, ha… Tovább

0 megjegyzés: