2009. május 27., szerda

Kókusztejes-chilis csirkehús

kokusztejescsirke2

Thai (vagy thai jellegű, annyira nem vagyok ebben otthon) fogás. A kókusztej-mogyoróvaj nagyszerű páros, tökéletesen illik a csirkehúshoz. Van egy hasonló leves receptem is, azt azonban érdekes módon kevesebben díjazzák, mint ezt az egyszerű húsételt. Zöldcitromot ír a recept, sokkal különlegesebb ízt ad neki, mint a „hagyományos” sárga. Ha azonban nem találunk limeot, jó a citrom is, de annak elég a fele.

Hozzávalók:

  • 30 dkg lebőrözött, kicsontozott csirkehús
  • 1 dl tyúkhúsleves
  • 2 dl kókusztej
  • 2-3 újhagyma
  • 1 kis chilipaprika vagy ízlés szerint chilipor
  • 3 púpos evőkanál mogyoróvaj
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 zöldcitrom

Wokban vagy egy nagy serpenyőben felhevítem az olajat, és aranybarnára pirítom a felcsíkozott csirkehúst. Hozzáadom a felkarikázott újhagymát (és a felkarikázott chilipaprikát, ha abból készítem), és pár percig együtt pirítom. Felöntöm a húslevessel és a kókusztejjel, belekeverem a mogyoróvajat, a citrom reszelt héját, és a levét. Alacsony lángon 5 percig forralom. Ha szükséges, megsózom. Főtt rizzsel tálalom (legjobb hozzá a thai jázminrizs).

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Fokhagymás-citromos csirkecomb Sütés közben igen erős fokhagyma szag volt, a végeredményen ez azonban már nem érződött, sokkal inkább a zöldfűszeres-citromos íz dominált. Hozzávalók: 2 gerezd fokhagyma 2 evőkanál aprított korianderzöld 2 evők… Tovább
  • Indonéz satay Újabb kókusztejes-mogyoróvajas fogás a pár héttel ezelőtti thai kókusztejes-csilis csirke után. A satay (szaté) Délkelet-Ázsiában mindenhol kedvelt, a legnépszerűbb ez a mogyorós változat. Sóra egyáltalán nem volt szükség,… Tovább
  • Taboulleh Igazi kánikulai fogás, mert se a sütőt, se a tűzhelyet (sőt még a mikrót vagy a vízforralót) sem kell bekapcsolni hozzá. Magában is kiváló, de grillezett húsokhoz is jó köretnek. A bulgurt éretlen búzaszemből készítik, és … Tovább
  • Kókusztejes-chilis csirkehús Thai (vagy thai jellegű, annyira nem vagyok ebben otthon) fogás. A kókusztej-mogyoróvaj nagyszerű páros, tökéletesen illik a csirkehúshoz. Van egy hasonló leves receptem is, azt azonban érdekes módon kevesebben díjazzák, m… Tovább
  • Taco shells Egy kis hétvégi tex-mex: fűszeres darált hússal töltött kemény tortilla kagylók mindenféle zöldséggel. Taco shell-t már minden szupermarketben lehet kapni, nem csak a gasztronómiai szakboltokban, és ahol a a tészta ott a f… Tovább

0 megjegyzés: