2009. június 13., szombat

Mascarponés pohárkrém – „tiramisú”

tiramisu2

Korábban már szerepelt a recept, akkor még kép nélkül, most újra elkészítettem, és le is fotóztam. Annyit változtattam csak a korábbi, jól bevált recepthez képest, hogy nem babapiskótát, hanem amaretti kekszet használtam. Így talán még jobb.

tiramisu1

Recept pedig itt.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Epres-nutellás panini Folytatódik a születésnapi eper-dömping. Az epres keksz és gofri után itt a nutellás-epres panini. Elég erős indítása a napnak, ezután kétszer meg kell gondolni a további menüt, hogy ne az legyen belőle, hogy “jó-jó, de hát… Tovább
  • Fehércsokoládés mascarpone krém eperrel Mostanában ilyen kanalazós desszertekben utazom, nem azért, mert „olyan meleg van, hogy én már be se kapcsolom a sütőt”, bírom a meleget, képes vagyok a legnagyobb kánikulában is sütni (és mostanában elég sokszor vagyunk n… Tovább
  • Háromsajtos rizottó Ez a rizottó felborította kissé a rangsoromat, hogy melyik is a kedvencem a meglehetősen sokféle közül, amit készíteni szoktam. Nem én vagyok a penészes sajtok legnagyobb rajongója, inkább a kemény és a friss sajtokat szeret… Tovább
  • Gombás rizottó A rizottó az egyik kedvenc ételem, gyorsan elkészül, és mindig az évszaknak megfelelőn lehet variálni. És nem utolsósorban nem igényel sem sok edényt, sem különleges konyhai eszközöket. Ezért aztán kb. kéthetente egyszer a… Tovább
  • Diós-fokhagymás spagetti Kivételesen csak magamnak kellett főznöm, ilyenkor előkerülnek a máskor különböző okok miatt tiltólistás alapanyagok. Ebben az esetben a dió. A „hagyományos” cukros-diós szélesmetélttel a sírba lehet tenni, egyszerűen réme… Tovább

2 megjegyzés:

szepyke írta...

Annyira szeretem, hogy egy már-már unalmas ételt milyen jól feldob egy kis átcsomagolás... Így is milyen jól néz ki!:)

Lilla írta...

annyira gyakran nem csinálok, hogy unjam :-)