Itt a tél. Most már hivatalosan is. Eljött az esti sütőben sütések ideje – sütőtök, gesztenye, és a burgonya mindenféle fajtája. Ha szép burgonyát tudunk vásárolni, lehet ezt héjastul is sütni, csak nekem burgonyahéj-fóbiám van, a héjában sült burgonyáról is eltávolítom az utolsó héj-molekulákat is, ezért én meghámoztam őket sütés előtt.
Hozzávalók:
- kb. 65 dkg burgonya (közepes darabok)
- 2 evőkanál mustár
- 3 evőkanál olaj
- 2 teáskanál pirospaprika
- csili
- 1 teáskanál kakukkfű
A sütőt előmelegítem 220 fokra (grill). A burgonyát meghámozom, és mindegyiket 8 cikkre vágom, egy kisebb tepsiben összekeverem az olajat, a mustárt é a fűszereket, majd beleforgatom a burgonya-cikkeket, hogy mindenhol bevonja őket a fűszeres olaj. Fél óráig sütöm, majd átforgatom, hogy mindenhol elkezdjen pirulni, amikor már majdnem jó (de még nem elég pirult, és rám tör a türelmetlenség), 250 fokra tekerem a sütőt, és készre sütöm. Közben mártogatóst készítek hozzá, most márványsajtot törtem össze villával, és egy kis tejföllel hígítottam.
2 fős vacsora. Eredetileg a női lapozón.
2 megjegyzés:
Imádom! Egyszerűen imádom!
2 hete voltunk egy vidéki vendéglőben, és ilyen burgonya volt a köret.. Isteni finom:)
Megjegyzés küldése