2009. december 1., kedd

Fűszeres steak burgonya

steakburg2

Itt a tél. Most már hivatalosan is. Eljött az esti sütőben sütések ideje – sütőtök, gesztenye, és a burgonya mindenféle fajtája. Ha szép burgonyát tudunk vásárolni, lehet ezt héjastul is sütni, csak nekem burgonyahéj-fóbiám van, a héjában sült burgonyáról is eltávolítom az utolsó héj-molekulákat is, ezért én meghámoztam őket sütés előtt.

Hozzávalók:

  • kb. 65 dkg burgonya (közepes darabok)
  • 2 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • csili
  • 1 teáskanál kakukkfű

A sütőt előmelegítem 220 fokra (grill). A burgonyát meghámozom, és mindegyiket 8 cikkre vágom, egy kisebb tepsiben összekeverem az olajat, a mustárt é a fűszereket, majd beleforgatom a burgonya-cikkeket, hogy mindenhol bevonja őket a fűszeres olaj. Fél óráig sütöm, majd átforgatom, hogy mindenhol elkezdjen pirulni, amikor már majdnem jó (de még nem elég pirult, és rám tör a türelmetlenség), 250 fokra tekerem a sütőt, és készre sütöm. Közben mártogatóst készítek hozzá, most márványsajtot törtem össze villával, és egy kis tejföllel hígítottam.

2 fős vacsora. Eredetileg a női lapozón.

2 megjegyzés:

szepyke írta...

Imádom! Egyszerűen imádom!

Gyöngyi írta...

2 hete voltunk egy vidéki vendéglőben, és ilyen burgonya volt a köret.. Isteni finom:)