Aki szereti a földimogyorót és a karamellt, ezt a muffint is szeretni fogja. A karamelldarabkák sütés közben megolvadnak, és átitatják a tésztát. Elég apróra kell vágni a tejkaramellát – ez mondjuk nem nehéz, mert ahogy belevág az ember, eléggé szétesik, - hogy ne süllyedjen le az összes sülés közben az aljára.
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 9 dkg cukor
- 6 evőkanál mogyoróvaj (lehetőleg darabos)
- 1 tojás
- 4 evőkanál vaj
- 1,8 dl tej
- 15 dkg tejkaramella
- 1 marék pirított, sózatlan földimogyoró (pucolva)
A lisztet és a sütőport egy tálba szitálom, és hozzákeverem a cukrot és a mogyoróvajat. A vajat megolvasztom, a tojást villával felverem, és az olvasztott (de nem forró) vajat összekeverem a tojással és a tejjel. Hozzáadom a lisztes keveréket, és nagyjából összekeverem. Egy 12 lyukú muffintepsit kibélelek muffin papírral, és a sütőt előmelegítem 190-200 fokra. A mogyoróról ledörzsölöm a barna héjat, és nagyobb darabokra vágom. A tejkaramellát apró darabokra vágom, és a tésztához keverem. A tésztát a formákba kanalazom, megszórom a mogyoróval, és kb. 20 percig sütöm.
12 darab lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.
1 megjegyzés:
Jujj de csábító! De nagyon éjjel van, ilyenkor már nem szabad..
Megjegyzés küldése