2009. november 30., hétfő

Mogyoróvajas-karamellás muffin

muffin1

Aki szereti a földimogyorót és a karamellt, ezt a muffint is szeretni fogja. A karamelldarabkák sütés közben megolvadnak, és átitatják a tésztát. Elég apróra kell vágni a tejkaramellát – ez mondjuk nem nehéz, mert ahogy belevág az ember, eléggé szétesik, - hogy ne süllyedjen le az összes sülés közben az aljára.

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 9 dkg cukor
  • 6 evőkanál mogyoróvaj (lehetőleg darabos)
  • 1 tojás
  • 4 evőkanál vaj
  • 1,8 dl tej
  • 15 dkg tejkaramella
  • 1 marék pirított, sózatlan földimogyoró (pucolva)

A lisztet és a sütőport egy tálba szitálom, és hozzákeverem a cukrot és a mogyoróvajat. A vajat megolvasztom, a tojást villával felverem, és az olvasztott (de nem forró) vajat összekeverem a tojással és a tejjel. Hozzáadom a lisztes keveréket, és nagyjából összekeverem. Egy 12 lyukú muffintepsit kibélelek muffin papírral, és a sütőt előmelegítem 190-200 fokra. A mogyoróról ledörzsölöm a barna héjat, és nagyobb darabokra vágom. A tejkaramellát apró darabokra vágom, és a tésztához keverem. A tésztát a formákba kanalazom, megszórom a mogyoróval, és kb. 20 percig sütöm.

12 darab lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.

1 megjegyzés:

Gyöngyi írta...

Jujj de csábító! De nagyon éjjel van, ilyenkor már nem szabad..