Ismét megkívántam az oldalast, a tavaly téli három részes sorozat után (itt, itt és itt). Most Gordon Ramsayhez nyúltam ihletért, kíváncsi voltam, a mester hogyan készíti. Velem ellentétben nem sütőben, hanem grillen, erről ugye lecsúsztam, nyáron nem hiányzik ez a része a sertésnek. A pác, amit készített viszont ígéretes volt. Nem is kellett csalódnom benne.
Hozzávalók:
- 70 dkg sertésoldalas
- 2 evőkanál világos szójaszósz
- 2 evőkanál mustár
- 1 evőkanál (magos) dijoni mustár
- 2 evőkanál Worcestershire-szósz
- 3 evőkanál méz
- fehérbor
A szójaszószt, a Worcestershire-szószt, a kétféle mustárt és a mézet összekeverem egy akkora tálban, amibe a hús is bele fog férni. A húst 4-5 kb. egyenlő darabba vágom, beleforgatom a pácba, és lefedve egy éjszakára a hűtőbe teszem. Másnap a húst tepsibe teszem, öntök alá egy kis fehérbort, és előmelegített sütőben, 220 fokon lefedve 45 percig puhítom. A húsra kanalazom a maradék pácot, és addig sütöm, amíg megpirul a teteje (kb. 30 perc). Krumplipürével és savanyúsággal tálalom.
2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
2 megjegyzés:
És a sok oldalas közül neked melyik ízlett a legjobban? Móni
húha, jó kérdés. talán a hagyományos köménymagos hagymás van az első helyen, második a paradicsomos, harmadik ez, és negyedik a bbq
Megjegyzés küldése