Kezdőknek és időhiánnyal küszködőknek ideális recept. Nem kell azon aggódni, hogy nyers a hús vagy nem nyers a hús, és a mártás annyi idő alatt elkészül, amíg megfő a tészta. A recept tejszínt ír, de általában tejföllel csinálom, gazdaságosabb, kevesebb kalória és nem érezni a végén a különbséget. Lehet mentával is petrezselyem helyett, de szerintem a mentát nem lehet lenyelni, csak kiköpni...
Hozzávalók
- 40 dkg száraztészta (fusilli)
- 30 dkg mirelit (vagy friss) zöldborsó
- 15-20 dkg főtt sonka vagy füstölt főtt tarja
- 1 fej hagyma
- 3 dl tejszín (tejföl 20%-os)
- só, bors
- szerecsendió
- petrezselyem
- 2 evőkanál olaj
- 1-2 teáskanál citromlé
- reszelt parmezán
A tésztát bő sós vízben megfőzöm, közben a hagymát felaprítom, és a sonkát vagy tarját vékony csíkokra vágom. Felhevítem az olajat és üvegesre párolom a hagymát. Hozzáadom a borsót, átforgatom, majd a tejszínben (tejfölben) fedő alatt 8 percig főzöm. Hozzákeverem a sonkát/tarját, sózom, borsozom, szerecsendióval és citromlével ízesítem. Kevés reszelt parmezánt keverek a mártásba. A petrezselymet apróra vágom és azt is hozzáadom. Összekeverem a mártást a megfőtt tésztával, és azonnal reszelt parmezánnal tálalom.
4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
1 megjegyzés:
Megjegyzés küldése