2009. március 18., szerda

Fusilli sonkás-borsós mártással


Kezdőknek és időhiánnyal küszködőknek ideális recept. Nem kell azon aggódni, hogy nyers a hús vagy nem nyers a hús, és a mártás annyi idő alatt elkészül, amíg megfő a tészta. A recept tejszínt ír, de általában tejföllel csinálom, gazdaságosabb, kevesebb kalória és nem érezni a végén a különbséget. Lehet mentával is petrezselyem helyett, de szerintem a mentát nem lehet lenyelni, csak kiköpni... 


Hozzávalók

  • 40 dkg száraztészta (fusilli)
  • 30 dkg mirelit (vagy friss) zöldborsó
  • 15-20 dkg főtt sonka vagy füstölt főtt tarja
  • 1 fej hagyma
  • 3 dl tejszín (tejföl 20%-os)
  • só, bors
  • szerecsendió
  • petrezselyem
  • 2 evőkanál olaj
  • 1-2 teáskanál citromlé
  • reszelt parmezán

A tésztát bő sós vízben megfőzöm, közben a hagymát felaprítom, és a sonkát vagy tarját vékony csíkokra vágom. Felhevítem az olajat és üvegesre párolom a hagymát. Hozzáadom a borsót, átforgatom, majd a tejszínben (tejfölben) fedő alatt 8 percig főzöm. Hozzákeverem a sonkát/tarját, sózom, borsozom, szerecsendióval és citromlével ízesítem. Kevés reszelt parmezánt keverek a mártásba. A petrezselymet apróra vágom és azt is hozzáadom. Összekeverem a mártást a megfőtt tésztával, és azonnal reszelt parmezánnal tálalom.


4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.


Kapcsolódó bejegyzések

  • Mustáros lazac Minimális erőfeszítéssel (és ügyességgel) rengeteg dicséretet lehet bezsebelni ezzel az étellel. A lazacot általában eleve szeletekre vágva árulják, ezért mindössze annyi vele a dolgunk, hogy megkenjük őket mustárral, és p… Tovább
  • Zöldborsós frittata A frittata egy olasz omlett-féle, amibe a tojás mellett zöldségek, sajt, hús és tészta kerül(het). Nagyon egyszerű elkészíteni, nem kell kavargatni, félbehajtani, megfordítani. A sütőben, lehetőleg grill alatt kell befejez… Tovább
  • Tárkonyos csirkeragu leves Nagyon finom, sűrű, tartalmas leves. A színe és a savanykássága miatt, engem a nagy kedvenceimre, a kókusztejes-lime-os csirkelevesekre emlékeztet, de azoknál sokkal könnyebben befogadható a hagyományosabb ízekhez szokott … Tovább
  • Borsófőzelék liszt nélkül Egy ideje kíváncsi voltam, milyen a főzelék, ha nem hagyományos módon, rántással vagy habarással készül, hanem saját anyagú sűrítéssel. Biztos van ennek valamilyen neve, aki tudja, írja meg. A lényege, hogy a szokásosnál k… Tovább
  • Zöldségcurry kókusztejjel A karácsonyi folyamatos dőzsölés és húsevés után könnyű zöldséges étel kellett. Nem szeretem a csípőset, ezért enyhe curryt használtam, persze aki bírja és szereti, készítse erőssel, vagy tegyen bele némi chilipaprikát az … Tovább

1 megjegyzés:

Viktoria írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.