2009. március 5., csütörtök

Quesadilla guacamoleval


Gyorsan elkészíthető vacsora. Először a guacamolet készítem el, mert a tortilla 1-2 perc alatt megpirul, és frissen, forrón az igazi. azt hittem, hogy két tortillalap némi sajttal és guacamoleval egy könnyű kis vacsora. Hát... jó ideig ejtőztem utána, pedig nagy adagokat tudok elpusztítani.  Ismétlése várható, az egyedüli probléma ebben a városban (Bp) normális avokádót venni, sőt sokszor avokádót venni egyáltalán. 

Hozzávalók:
A guacamolehoz:

  • 2 kisebb, vagy 1 nagyobb avokádó
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 1-2 kanál tejföl
  • 1 evőkanálnyi apróra vágott korianderzöld
  • 1 felkockázott paradicsom (nyáron)
  • csili
  • 1 evőkanál citrom-, vagy lime-lé

    4 tortilla
  • reszelt sajt
  • mustár, tejföl stb.
  • hagyma, paradicsom stb.

Az avokádót félbevágom, kikaparom a húsát és egy villával összetöröm. Hozzákeverem a tejfölt, az apróra vágott lilahagymát, a koriandert, a citromlét, a paradicsomot és a csilit, sózom, borsozom. Két tortillát megkenek ízlés szerint mustárral vagy tejföllel. Egy palacsintasütő serpenyőben kevés olajat hevítek, amikor forró beleteszem a megkent tortillát, megszórom a reszelt sajttal és hagymaszeletekkel, paradicsomkarikákkal. Amikor a sajt megolvadt, ráteszem a sima tortillát, és jól rányomkodom. Két fa lapát segítségével megfordítom, és a másik oldalát is kb. 1 percig sütöm. Tányérra csúsztatom, cikkekre vágom, és a guacamoleval tálalom.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.


Kapcsolódó bejegyzések

  • Szezámmagos csirke Nagy kedvenceink a kínai tésztás, csirkés egytálételek, és nagyon-nagyon régen nem főztem ilyet, úgyhogy itt volt mér az ideje. Ha valaki tovább szeretné „csavarni”, lehet gyömbérrel, újhagymával vagy korianderzölddel ízes… Tovább
  • Tárkonyos csirkeragu leves Nagyon finom, sűrű, tartalmas leves. A színe és a savanykássága miatt, engem a nagy kedvenceimre, a kókusztejes-lime-os csirkelevesekre emlékeztet, de azoknál sokkal könnyebben befogadható a hagyományosabb ízekhez szokott … Tovább
  • Sült csirke Az eredeti angol recept „bolond-álló”-nak titulálta ezt az elkészítési módot, nos ez igaz is nagyjából. Nagyon egyszerűen elkészíthető, és nagyon finom lesz a végeredmény. A hús omlik le a csontról, nincs kiszáradva, és a … Tovább
  • Joghurtos citromkrém Ezt a desszertet készítettük karácsonyra, bár semmi „karácsonyi” nincs benne, az év bármely napján elkészíthető. A lemon curd egy brit tojássárgájás citromkrém, amit házilag is elő lehet állítani, nekem azonban a gyorsaság… Tovább
  • Sült csirkés bulgur Hétvégén főzős-evős napokat szoktunk tartani, ezért hétfőre olyan ebédet szoktam készíteni, ami hamar elkészül, és kicsit kíméli a gyomrot. A sült csirkemell megmaradt vasárnapról, bulgur mindig van a szekrényben, és parad… Tovább

0 megjegyzés: